Άρθρα :: Visual Arts-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

13.06
2016

Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας: APhF:16

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας: APhF:16)

Το Athens Photo Festival (APhF), το σημαντικότερο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο, αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας, παρουσιάζει τον πυρήνα του εκθεσιακού προγράμματος και των δράσεών του στο Κτήριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη.

Η θεματική της φετινής διοργάνωσης, υπό τον γενικό τίτλο [Mis/Dis]Placed, προτείνει μια περιήγηση σε οπτικές μορφοποιήσεις και αφηγήσεις που ερμηνεύουν, αναπαριστούν και τεκμηριώνουν τις θέσεις και τις αντιθέσεις του σύγχρονου κόσμου, όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα από κοινωνικά, πολιτικά, υπαρξιακά και πολιτισμικά φορτισμένες καταστάσεις.
 
Με νέες ιδέες και προσανατολισμό στη σύγχρονη διεθνή φωτογραφία, το κεντρικό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή 85 καλλιτεχνών και επιμελητών από 39 χώρες, ενώ ένα σύνολο δράσεων διευρύνουν το διάλογο και την ενεργή συμμετοχή.

Πέρα από το κεντρικό πρόγραμμα, η διοργάνωση περιλαμβάνει παράλληλες εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν σε επιλεγμένους εκθεσιακούς χώρους της Αθήνας, μορφωτικά ινστιτούτα, αίθουσες τέχνης και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς.
 
Το APhF εντάσσεται στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Μήνα Φωτογραφίας
(European Month of Photography - EMOP).

Πληροφορίες

Κτήριο Οδού Πειραιώς - Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138, Αθήνα 118 54
Διάρκεια έκθεσης: 10/06/2016 - 31/07/2016
Ημέρες και ώρες: Πέμπτη και Κυριακή 10:00-18:00, Παρασκευή και Σάββατο 10:00-22:00
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος: € 8, Μειωμένο & Νέοι κάτω των 22 ετών*: € 5

*Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια του APhF δεν εντάσσονται στις κατηγορίες εισιτηρίων του Μουσείου Μπενάκη λόγω της αυτόνομης διαχείρισης του APhF.

Πρόγραμμα εκθέσεων και δράσεων στο www.photofestival.gr

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer