Άρθρα :: Visual Arts-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Art Athina 2015: Ένας θεσμός με διεθνές κύρος

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Art Athina 2015: Ένας θεσμός με διεθνές κύρος)

Φέτος η Art Athina έκλεισε 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον παγκόσμιο χάρτη των εικαστικών εκθέσεων. Χρόνο με το χρόνο η δυναμική της γιγαντώνονταν και σήμερα αποτελεί πλέον έναν θεσμό με διεθνές κύρος. 

Τόσο οι ελληνικές όσο και οι ξένες συμμετοχές ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες και η πλουραλιστική τους επιμέλεια αποζημίωσε και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Η σύνθεση των περιπτέρων ήταν φροντισμένη με έμφαση στη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία των εκάστοτε καλλιτεχνών. 

Στην πλειοψηφία τους τα έργα προέρχονταν από τον κόσμο της ζωγραφικής. Σε μικρότερο βαθμό αλλά χωρίς να υποβαθμίζεται η παρουσία τους, συμμετείχαν καλλιτέχνες από το χώρο της φωτογραφίας, της γλυπτικής, των mixed media, της video-art, καθώς και περιοδικά τέχνης και οργανισμοί με επιμορφωτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. 

Η επιλογή του τάε κβο ντο για την φιλοξενία της έκθεσης αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά ιδανική, αν σκεφτεί κανείς τον όγκο των έργων, αλλά και των επισκεπτών της έκθεσης που σε συνδυασμό με τους επιμελητές των περιπτέρων ύφαναν ένα πολύχρωμο μελίσσι που απόλαυσε την θετική αλληλεπίδρασή του με την τέχνη. Η Ελλάδα του σήμερα μπορεί να καυχιέται πως οργανώνει μια από τις σπουδαιότερες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης.

εικόνα αρθρογράφου (Άννα Πριγκιπάκη)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Άννα Πριγκιπάκη

Γεννήθηκε ένα κυριακάτικο μεσημέρι του Μαΐου στην Αλεξάνδρεια, πέρασε τα παιδικά της χρόνια ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Ελλάδα και τώρα ζει μόνιμα σε όλον τον κόσμο μέσα από τα ταξίδια που της προσφέρει ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου, γιατί κανείς δεν μπορεί να ζήσει τόσο ώστε να επισκεφτεί όλες τις γωνιές της γης. Αγαπάει τη φωτογραφία, τη δημιουργία επεξεργασμένων εικόνων, το θερινό σινεμά και τις καλοκαιρινές ξαπλώστρες τα δροσερά βράδια του Σεπτέμβρη.

Artcore magazine's footer