Άρθρα :: Visual Arts-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

19.01
2014

Α great miaow of a hit

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Α great miaow of a hit)

Σ’ έναν σκουπιδότοπο, ένα βράδυ, μία ομάδα από γάτες συγκεντρώνεται για την ετήσια γιορτή τους. Αυτές οι γάτες δεν είναι άλλες από τις Jellicle Cats και, καθώς συγκεντρώνονται, προσέχουν το κοινό που τους παρακολουθεί. Όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια, οι Jellicle Cats έχουν τρία ονόματα. Το πρώτο είναι αυτό με το όποιο είναι ευρέως γνωστές στο κοινό, το δεύτερο όπως αποκαλούνται μεταξύ τους και το τρίτο παραμένει μυστικό.

Αυτές οι γάτες περιμένουν με αγωνία τον γηραιότερο της ομάδας, τον Old Deuteronomy, ο οποίος εκείνη τη βραδιά θα επιλέξει μια γάτα η οποία θα έχει την ευκαιρία και την τύχη να ξαναγεννηθεί και να ζήσει στο Heaviside Layer. Αυτή του η απόφαση θέτει και το πλαίσιο της ιστορίας που θα εκτυλιχτεί μπροστά στους θεατές.

Νομίζω ότι η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους και, αν δεν είναι, σίγουρα κάτι σας θυμίζει. Αν όχι τότε σίγουρα η λέξη Memory ανακαλεί στο μυαλό του κοινού πολλά περισσότερα. Φυσικά ο λόγος γίνεται για το ομώνυμο τραγούδι ερμηνευμένο από σπουδαίους καλλιτέχνες και το musical “Cats” του κορυφαίου συνθέτη Andrew Lloyd Webber. Ένα μιούζικαλ που έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και έχει κερδίσει σημαντική θέση στις καρδιές αμέτρητων θεατών.

εικόνα άρθρου (Α great miaow of a hit)

Οι συντελεστές του βραβευμένου μιούζικαλ λοιπόν θα επισκεφτούν και τη χώρα μας στα πλαίσια της περιοδείας τους στην Ευρώπη. Η εταιρία που οργανώνει την περιοδεία, η David Ian Productions είναι μια εταιρία με μεγάλη επιτυχία και εμπειρία σε γνωστά και επιτυχημένα μιούζικαλ, όπως το “Chicago”, το “Grease”, το “West Side Story” κλπ. Μέχρι σήμερα το έχουν απολαύσει πάνω από 50.000.000 θεατές σε 300 πόλεις του κόσμου υπό τη σκηνοθεσία του Trevor Nunn και τις χορογραφίες της Gillian Lynne.

Το “Cats” θα ανέβει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το διάστημα μεταξύ 12 με 23 Φεβρουαρίου και στο θέατρο Badminton στην Αθήνα από τις 26 Φεβρουαρίου ως τις 15 Μαρτίου. Ήδη τα εισιτήρια λιγοστεύουν επικίνδυνα και είμαι σίγουρη ότι μέχρι να δημοσιευτεί αυτό το άρθρο, το πιθανότερο είναι ότι η παράσταση θα έχει γίνει sold out.

εικόνα άρθρου (Α great miaow of a hit)

Ενδεικτικά το μιούζικαλ “Cats” έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες... Ο σκουπιδότοπος ο οποίος απεικονίζεται είναι πραγματικά τεράστιος σε μέγεθος και πολύ εντυπωσιακός με 1.500 αντικείμενα. Φυσικά, έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές από εφημερίδες και περιοδικά όπως η Daily Mirror, η Financial Times, η Sunday Telegraph: “Α triumphant piece of musical theatre” (Derek Jewell, Sunday Times), “Extraordinary ingenuity…”(Francis King, Sunday Telegraph), “Α great miaow of a hit” (John duPre, Sunday People), είναι ένα μικρό δείγμα αυτών.

Μη χασομεράτε λοιπόν! Όσοι προλαβαίνετε τρέξτε να αγοράσετε εισιτήρια και όσοι προνοήσατε, καλή σας διασκέδαση! Είμαι σίγουρη ότι όλοι οι συντελεστές της παράστασης, εντός και εκτός σκηνής, θα σας αποζημιώσουν!

Κείμενα (Πηγές)

  • http://www.catsthemusical.com/the-show/press/

Εικόνες (Πηγές)

  • http://www.ipolistonkosmo.gr/theater.php?selectgener=1&selection=7108
  • http://www.dobler.cc/musical-cats/
  • http://www.catsthemusical.com/fun-stuff/wallpapers/

για το Artcore γράφει:
Aναΐς Kαραγιάννη

-
αντί βιογραφικού
εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer