Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

02.12
2014

Στο ελάχιστο του Marc Llach

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Στο ελάχιστο του Marc Llach)

O Marc Llach φωτογραφίζει στο ελάχιστο…

O Marc Llach είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων φωτογράφος που έχει ως βάση του την Girona της Καταλονίας στην Ισπανία. Αγαπημένο θέμα του φωτογράφου είναι η αρχιτεκτονική αλλά και τα τοπία ή ο συνδυασμός και των δύο μαζί, δίνοντάς τους μια μινιμαλιστική, σχεδόν γραφιστική αισθητική. Σπούδασε φωτογραφία στο ITES της Βαρκελώνης και ειδικεύτηκε στην αρχιτεκτονική και την εσωτερική διακόσμηση στο Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IFSC), κάτι που προφανώς επηρέασε έντονα τη δουλειά του, καθώς έχει εργαστεί σε πολλά αρχιτεκτονικά projects σε Καταλονία και Ανδόρα. 

Κύριες επιρροές του είναι οι Lluís Casals, Jordi Bernadó και Duccio Malagamba καθώς και οι  Robert Adams, ο Lewis Baltz, Stephen Shore κ.α. Στο project του με τίτλο «At Minimum» αναλύει την αισθητική των βιομηχανικών προαστίων που βρίσκονται γύρω από τις πόλεις. Κτήρια και σημεία που οι υπόλοιποι απλά προσπερνάμε αδιάφορα, γίνονται μέσα από τον φακό του φωτογράφου ιδανικά έργα μινιμαλιστικής τέχνης.

Κείμενα (Πηγές)

  • https://minimalist.photogrist.com
εικόνα αρθρογράφου (Νίκος Πρίπορας)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Νίκος Πρίπορας

Γεια σου αναγνώστη μου. Είμαι ο Νίκος ή ΠΡΙ για τους φίλους. Γραφίστας, φωτογράφος, σύντομα και πολιτισμολόγος. Αγαπώ κάθε είδους τέχνη αλλά πάνω από όλα τη φωτογραφία. Μότο μου η ατάκα του Eisenstaedt : It is more important to click with people than to click the shutter.

Artcore magazine's footer