Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

31.07
2014

State of Mind του Nuno Moreira

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (State of Mind του Nuno Moreira)

Το State of Mind είναι μια φωτογραφική σειρά και μια φωτογραφική έκδοση εντυπωσιακών εικόνων γύρω από μυστηριώδεις αγνώστους και τόπους!

Οι φωτογραφίες του Νuno Moreira τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια πολλών ετών που ο φωτογράφος ταξίδευε σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότιος Κορέα, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία, η Ρωσία, η Ρουμανία κ.α.

Αυτό που έχει καταφέρει ο Moreira είναι να δημιουργήσει μια μοναδική οπτική αφήγηση γύρω από την ατομικότητα και την αίσθηση του να «χάνεσαι» στις σκέψεις σου.

Το project του σύμφωνα με τον ίδιο αφορά τις «στιγμές σκέψης», την αβέβαιη ατμόσφαιρα που περιβάλλει τους ανθρώπους και τα μέρη που μπορείς να συναντήσεις στον δρόμο σου.

Οι εικόνες του, πέρα από την αναμφίβολη ομορφιά που έχουν, θα μπορούσαν να θυμίζουν σκηνές από κάποια κινηματογραφική ταινία, ενώ οι επιβλητικές σκιές και το λαμπερό φως προσδίδουν μια ποιητική διάσταση στα έργα του.

Η σειρά State of Mind κυκλοφορεί σε μια περιορισμένη έκδοση των 500 αντιτύπων και μπορεί να αποκτηθεί μέσα από το site του φωτογράφου: http://nmphotos.org/

Κείμενα (Πηγές)

  • 121clicks.com

Εικόνες (Πηγές)

  • nmphotos.org/
εικόνα αρθρογράφου (Νίκος Πρίπορας)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Νίκος Πρίπορας

Γεια σου αναγνώστη μου. Είμαι ο Νίκος ή ΠΡΙ για τους φίλους. Γραφίστας, φωτογράφος, σύντομα και πολιτισμολόγος. Αγαπώ κάθε είδους τέχνη αλλά πάνω από όλα τη φωτογραφία. Μότο μου η ατάκα του Eisenstaedt : It is more important to click with people than to click the shutter.

Artcore magazine's footer