Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

29.03
2014

Sony World Photography Awards 2014

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Sony World Photography Awards 2014)

Ανακοινώθηκαν οι φετινοί νικητές στις κατηγορίες Open, Youth και National του παγκόσμιου διαγωνισμού φωτογραφίας Sony World Photography Awards, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 70.000 άνθρωποι από όλον τον κόσμο.

Στην κατηγορία Open αναδείχτηκαν 10 νικητές από τους οποίους ένας – το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί στις 30 Απριλίου – θα λάβει τον τίτλο του Open Photographer of the Year.

Στην κατηγορία Youth, όπου υπήρχε η προϋπόθεση για τους συμμετέχοντες να είναι κάτω των 20 ετών, αναδείχθηκαν 3 νικητές. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αποκαλύφθηκε ότι ένας εκ των τριών, ο Borhan Mardani που κέρδισε στην κατηγορία Culture είχε δηλώσει ψευδή ηλικία κι έτσι η συμμετοχή του ακυρώθηκε και την πρώτη θέση στην κατηγορία κατέλαβε η Anastasia Zhetvina, ετών 19. Και σε αυτήν την κατηγορία θα ανακοινωθεί ένας τελικός νικητής στις 30 Απριλίου, λαμβάνοντας τον τίτλο του Youth Photographer of the Year.

Για δεύτερη χρονιά δόθηκαν και τα βραβεία National σε ένα φωτογράφο από κάθε συμμετέχουσα χώρα. Οι νικητές επιλέχθηκαν από τις δέκα υποκατηγορίες της κατηγορίας Open. Νικητής από την Ελλάδα είναι ο Παναγής Χρυσοβέργης με αναπληρωματικούς τους Πυγμαλίωνα Καρατζά και Μυρτώ Στενού.

Μένουν ακόμα να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της επαγγελματικής κατηγορίας καθώς και της κατηγορίας των σπουδαστών. Όλες οι νικητήριες φωτογραφίες θα εκτεθούν στο Somerset House στο Λονδίνο το διάστημα μεταξύ 1- 18 Μαΐου, ως μέρος της έκθεσης “2014 Sony World Photography Awards Exhibition”.

Κείμενα (Πηγές)

  • http://worldphoto.org/
εικόνα αρθρογράφου (Nicki Upstairs)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Nicki Upstairs

Από μικρή μου άρεσε να βλέπω τα σχήματα που έκαναν τα σύννεφα και να φαντάζομαι ολόκληρους κόσμους εκεί πάνω. Το ίδιο και με τα νερά της θάλασσας, τους κόκκους της άμμου, τα φύλλα των δέντρων. Μπορεί να πει κανείς ότι ήμουν πάντα ονειροπόλα. Ή χαζοβιόλα. Ή, γιατί όχι και τα δύο. Κι επειδή κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι στο καλό κοιτάζω, προσπάθησα να τους το πω με λόγια, αλλά τζίφος. Για να το ζωγραφίσω, ούτε λόγος. Μέχρι που ανακάλυψα τη φωτογραφία. Και βρήκα τη χαρά μου.

Artcore magazine's footer