Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

02.03
2016

Ski Light Painting

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Ski Light Painting)

Βράδυ, χιονισμένες πλαγιές, έγχρωμα φώτα, στολές και πέδιλα του σκι εξοπλισμένα με λεντάκια και όλα είναι έτοιμα για μια φωτογράφηση που δεν έχει ξαναγίνει.

Ο Oskar Enander θεωρείται ένας από τους πιο καταξιωμένους φωτογράφους αγώνων σκι. Η αχρωματοψία του δεν στάθηκε ποτέ ανασταλτικός παράγοντας και πιθανώς αυτή να είναι και η αιτία που οι φωτογραφίες του εμφανίζουν έντονες αντιθέσεις με βαθύ μπλε χρώμα και σαφή οπίσθιο και πλάγιο φωτισμό. 

Η ομάδα Sweetgrass Productions με επικεφαλής τον Nick Waggoner είχε ως όνειρο ζωής τη νυχτερινή βιντεοσκόπηση αθλητών του σκι στα χιονισμένα βουνά της Αλάσκας, οι οποίοι θα «ζωγράφιζαν» μέσω των σλάλομ εντυπωσιακά φωτισμένα μονοπάτια. 

Μετά από μήνες προετοιμασίας, οι οποίοι περιελάμβαναν την εύρεση της κατάλληλης πλαγιάς, τον τρόπο μεταφοράς 4,5 τόνων εξοπλισμού (εκ των οποίων οι φωτιστικές πηγές είχαν μέγεθος πλυντηρίου) σε υψόμετρο 7.000 ποδιών, τον υπολογισμό της ενέργειας που θα χρειαζόταν και την ενδελεχή χαρτογράφηση των σημείων κινηματογράφησης, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. 

Η πρόκληση που είχαν να αντιμετωπίσουν οι έμπειροι αθλητές πέρα από τη νυχτερινή κατάβαση σε μια ούτως ή άλλως επικίνδυνη βουνοπλαγιά, ήταν το βάρος της ειδικά κατασκευασμένης στολής για το συγκεκριμένο εγχείρημα, καθώς σε αυτήν είχαν προσαρμοστεί χιλιάδες λεντάκια τα οποία θα λειτουργούσαν ως «πινέλο» που θα χρωμάτιζε τη διαδρομή τους. 

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να το απολαύσετε στο 11λεπτο βίντεο της ομάδας Sweetgrass και στις άρτιες φωτογραφίες του Oskar Enander

Afterglow © Sweetgrass Productions

Κείμενα (Πηγές)

  • http://www.oskarenander.com/#!winter-action/cg3u
  • http://www.sweetgrass-productions.com/afterglow/
εικόνα αρθρογράφου (Άννα Πριγκιπάκη)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Άννα Πριγκιπάκη

Γεννήθηκε ένα κυριακάτικο μεσημέρι του Μαΐου στην Αλεξάνδρεια, πέρασε τα παιδικά της χρόνια ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Ελλάδα και τώρα ζει μόνιμα σε όλον τον κόσμο μέσα από τα ταξίδια που της προσφέρει ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου, γιατί κανείς δεν μπορεί να ζήσει τόσο ώστε να επισκεφτεί όλες τις γωνιές της γης. Αγαπάει τη φωτογραφία, τη δημιουργία επεξεργασμένων εικόνων, το θερινό σινεμά και τις καλοκαιρινές ξαπλώστρες τα δροσερά βράδια του Σεπτέμβρη.

Artcore magazine's footer