Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

08.03
2016

Ρετρό ιστορίες με τον Peter Kemp

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Ρετρό ιστορίες με τον Peter Kemp)

Ο Peter Kemp είναι ένας Ολλανδός αυτοδίδακτος φωτογράφος, ο οποίος μυήθηκε στην τέχνη, αρχικά μέσω της ζωγραφικής. Η πόλη Delft στην οποία ζει, το ίδιο μέρος όπου ο Johannes Vermeer δημιούργησε τους αριστουργηματικούς του πίνακες, είναι η κύρια πηγή έμπνευσής του.

Όλες οι εικόνες του αφηγούνται μία ιστορία. Όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι, απαιτείται μεγάλη προετοιμασία μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Ο Kemp σχεδιάζει ένα σκίτσο βασισμένος στην ιδέα που έχει στο μυαλό του και κατόπιν το μοιράζει στο επιτελείο του, που αποτελείται από κομμωτές, μακιγιέρ, σχεδιαστές ρούχων, στυλίστες, μοντέλα και τους βοηθούς του. Η φωτογράφηση πραγματοποιείται συνήθως στο στούντιο, όπου μπορεί να έχει πάντα ελεγχόμενο φωτισμό. 

Προτιμάει να μην απαντάει στις ερωτήσεις που αφορούν την ιστορία πίσω από κάθε εικόνα. Επιθυμεί να αφήνει τον θεατή να δημιουργεί τη δική του. Ο φωτογράφος αντλεί τα θέματά του τόσο από τις δεκαετίες του '30 και του '50 όσο και από την εποχή που μεγαλούργησαν σπουδαίοι Ολλανδοί ζωγράφοι, όπως ο Gerard Dou και ο Johannes Vermeer, των οποίων τα έργα θαυμάζει πολύ. 

Επισκεφτείτε την Προσωπική Ιστοσελίδα του.

εικόνα αρθρογράφου (Άννα Πριγκιπάκη)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Άννα Πριγκιπάκη

Γεννήθηκε ένα κυριακάτικο μεσημέρι του Μαΐου στην Αλεξάνδρεια, πέρασε τα παιδικά της χρόνια ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Ελλάδα και τώρα ζει μόνιμα σε όλον τον κόσμο μέσα από τα ταξίδια που της προσφέρει ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου, γιατί κανείς δεν μπορεί να ζήσει τόσο ώστε να επισκεφτεί όλες τις γωνιές της γης. Αγαπάει τη φωτογραφία, τη δημιουργία επεξεργασμένων εικόνων, το θερινό σινεμά και τις καλοκαιρινές ξαπλώστρες τα δροσερά βράδια του Σεπτέμβρη.

Artcore magazine's footer