Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

06.06
2014

Πετάει ο ιπποπόταμος; Πετάει!

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Πετάει ο ιπποπόταμος; Πετάει!)

Οι ιπποπόταμοι πετάνε, οι καμηλοπαρδάλεις δένουν κόμπο τον μακρύ λαιμό τους, ακουστικά τηλεφώνου φυτρώνουν στην έρημο και κάτι περίεργοι χαρακτήρες με ξυλοπόδαρα κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Όλα μπορούν να συμβούν στον κόσμο του Dariusz Klimczak. 

Ο Dariusz Klimczak γεννήθηκε το 1967 στο Sieradz της Πολωνίας. Παρόλο που φωτογραφίζει ανελλιπώς τα τελευταία 25 χρόνια, ο ίδιος δηλώνει πως το πραγματικό του πάθος για τη φωτογραφία γεννήθηκε πολύ πρόσφατα.

εικόνα άρθρου (Πετάει ο ιπποπόταμος; Πετάει!)

Στις εικόνες που δημιουργεί ο Dariusz, καθημερινά αντικείμενα παίρνουν αναπάντεχους ρόλους, απλοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας αψηφούν τη βαρύτητα κι άλλους νόμους της φυσικής και ζώα μας δείχνουν μια διαφορετική πλευρά του εαυτού τους. 

Η προτίμησή του στο ασπρόμαυρο συντελεί στο να φαίνονται οι εικόνες του ακόμα πιο μαγευτικές, αλλά και οι έγχρωμες δεν υστερούν σε γοητεία, καθώς προσφέρουν μια νότα ρεαλισμού σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι όπως θα έπρεπε. 

Όλες οι εικόνες του Dariusz βασίζονται σε φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο ίδιος, συνδυάζοντάς τες αργότερα με αριστοτεχνικό τρόπο ώστε να δημιουργούνται εικόνες που δίνουν την εντύπωση πως ο κόσμος που προβάλλει ίσως και να υπάρχει στην πραγματικότητα. 

Κείμενα (Πηγές)

  • http://www.kwadrart.com/
  • http://www.boredpanda.com/surreal-photo-manipulation-dariusz-klimczak/
εικόνα αρθρογράφου (Nicki Upstairs)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Nicki Upstairs

Από μικρή μου άρεσε να βλέπω τα σχήματα που έκαναν τα σύννεφα και να φαντάζομαι ολόκληρους κόσμους εκεί πάνω. Το ίδιο και με τα νερά της θάλασσας, τους κόκκους της άμμου, τα φύλλα των δέντρων. Μπορεί να πει κανείς ότι ήμουν πάντα ονειροπόλα. Ή χαζοβιόλα. Ή, γιατί όχι και τα δύο. Κι επειδή κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι στο καλό κοιτάζω, προσπάθησα να τους το πω με λόγια, αλλά τζίφος. Για να το ζωγραφίσω, ούτε λόγος. Μέχρι που ανακάλυψα τη φωτογραφία. Και βρήκα τη χαρά μου.

Artcore magazine's footer