Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

13.02
2018

Perspective, της Suzanne Saroff

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Perspective, της Suzanne Saroff)

Στη σειρά Perspective, η Suzanne Saroff δημιουργεί κατακερματισμένες και ασύμμετρες εικόνες φαγώσιμων, όπως αυτά φαίνονται μέσα από δοχεία γεμισμένα με νερό και γυάλινα αντικείμενα.

Η Suzanne γεννήθηκε το 1993 στη Montana των ΗΠΑ και τώρα ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, όπου φωτογραφίζει για λογαριασμό διαφόρων εταιριών.
Οι φωτογραφίες της σειράς “Perspective” παίζουν με το φως και τη σκιά δημιουργώντας αλλοιωμένες εικόνες που μοιάζουν σχεδόν σαν ψηφιακές δυσλειτουργίες.

Χρησιμοποιώντας ως εργαλεία τη διάθλαση, το κατευθυντικό φως και τα έντονα χρώματα, οι φωτογραφίες μου χαρίζουν σε καθημερινά αντικείμενα εναλλακτικές οπτικές οδούς έκφρασης. Παίρνοντας μορφή μέσω της σκιάς ή του κατακερματισμού, τα αντικείμενά μου συχνά μεταμορφώνονται σε κάτι περισσότερο από τη μοναδική και αναμενόμενη εκδοχή του εαυτού τους.

Κείμενα (Πηγές)

εικόνα αρθρογράφου (Nicki Upstairs)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Nicki Upstairs

Από μικρή μου άρεσε να βλέπω τα σχήματα που έκαναν τα σύννεφα και να φαντάζομαι ολόκληρους κόσμους εκεί πάνω. Το ίδιο και με τα νερά της θάλασσας, τους κόκκους της άμμου, τα φύλλα των δέντρων. Μπορεί να πει κανείς ότι ήμουν πάντα ονειροπόλα. Ή χαζοβιόλα. Ή, γιατί όχι και τα δύο. Κι επειδή κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι στο καλό κοιτάζω, προσπάθησα να τους το πω με λόγια, αλλά τζίφος. Για να το ζωγραφίσω, ούτε λόγος. Μέχρι που ανακάλυψα τη φωτογραφία. Και βρήκα τη χαρά μου.

Artcore magazine's footer