Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

13.07
2015

Over/Under, του Matthew Smith

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Over/Under, του Matthew Smith)

Η τέχνης της φωτογραφίας μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα, ακόμα και να μας μεταφέρει ανάμεσα σε δύο παράλληλα σύμπαντα.

Ο Αυστραλός φωτογράφος Matthew Smith κατέγραψε εικόνες πάνω και κάτω από το επίπεδο της θάλασσας δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα πραγματικά εντυπωσιακό project με τον προφανή τίτλο Over/Under.

Οι τεχνικές προκλήσεις για να καταγράψει αυτές τις μοναδικές εικόνες είναι πραγματικά πολλές, καθώς ο φωτισμός πάνω και κάτω από το νερό δεν είναι ο ίδιος. 

Όλοι μας λίγο πολύ φορώντας κάποια μάσκα στις καλοκαιρινές μας διακοπές έχουμε πειραματιστεί με το να έχουμε τα ματιά μας στο ενδιάμεσο αυτό σημείο, πάνω και κάτω από το νερό. 

Το παιχνίδι αυτό ενέπνευσε τον φωτογράφο στη δημιουργία αυτού του project παρουσιάζοντας μας σε μια μόνο εικόνα δύο διαφορετικούς κόσμους που όμως βρίσκονται τόσο κοντά μεταξύ τους.

Κείμενα (Πηγές)

  • http://www.mattysmithphoto.com/
εικόνα αρθρογράφου (Νίκος Πρίπορας)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Νίκος Πρίπορας

Γεια σου αναγνώστη μου. Είμαι ο Νίκος ή ΠΡΙ για τους φίλους. Γραφίστας, φωτογράφος, σύντομα και πολιτισμολόγος. Αγαπώ κάθε είδους τέχνη αλλά πάνω από όλα τη φωτογραφία. Μότο μου η ατάκα του Eisenstaedt : It is more important to click with people than to click the shutter.

Artcore magazine's footer