Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

01.12
2017

Οι καθημερινές συμπτώσεις του Denis Cherim

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Οι καθημερινές συμπτώσεις του Denis Cherim)

Ο φωτογράφος Denis Cherim έχει ταλέντο στη δημιουργική σύνθεση. Το έργο του ″Coincidence Project″ είναι γεμάτο εικόνες έξυπνα καδραρισμένες, με ενδιαφέρουσες σχέσεις μεταξύ φωτός, σκιάς και γραμμών. 

Μια έντονη ανάγκη να παρατηρεί και να αισθάνεται τον κόσμο και τη φύση οδήγησε τον Denis να ανακαλύψει ένα νέο πάθος: την αποτύπωση της ουσίας του αυθορμητισμού και της σύμπτωσης. Μοιράζοντας τη ζωή του μεταξύ Μαδρίτης και Λονδίνου, απολαμβάνει να περνά τον καιρό του εξερευνώντας το περιβάλλον του όσο περισσότερο μπορεί.

Μεγαλώνοντας, o Denis είχε την τύχη να ταξιδέψει σε πολλές χώρες και να γνωρίσει πολλούς και διαφορετικούς πολιτισμούς. Αυτό τον έχει βοηθήσει να ανακαλύψει μια νέα διάσταση οπτικής αντίληψης, ενώ απέκτησε και μια προτίμηση για το βάθος που κρύβεται στο φαινομενικά ασήμαντο. 

Η φωτογραφία έχει γίνει πια το εργαλείο με το οποίο αποτυπώνει και επισφραγίζει αυτές τις άγραφες, ενδιάμεσες στιγμές.

Κάθε φορά που βρίσκεται σε μια πόλη, ένα δάσος, ένα ποτάμι ή ένα απλό πάρκινγκ, ανακαλύπτει ότι μια απλή καθημερινή στιγμή μπορεί να μεταμορφωθεί ξαφνικά σε μια κατάσταση καθηλωτική. Οι γεωμετρικοί συνδυασμοί, οι υφές και οι αντανακλάσεις εμπλέκονται και δημιουργούν από το συνηθισμένο εξαιρετικά σημεία ενδιαφέροντος.

Κείμενα (Πηγές)

εικόνα αρθρογράφου (Nicki Upstairs)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Nicki Upstairs

Από μικρή μου άρεσε να βλέπω τα σχήματα που έκαναν τα σύννεφα και να φαντάζομαι ολόκληρους κόσμους εκεί πάνω. Το ίδιο και με τα νερά της θάλασσας, τους κόκκους της άμμου, τα φύλλα των δέντρων. Μπορεί να πει κανείς ότι ήμουν πάντα ονειροπόλα. Ή χαζοβιόλα. Ή, γιατί όχι και τα δύο. Κι επειδή κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι στο καλό κοιτάζω, προσπάθησα να τους το πω με λόγια, αλλά τζίφος. Για να το ζωγραφίσω, ούτε λόγος. Μέχρι που ανακάλυψα τη φωτογραφία. Και βρήκα τη χαρά μου.

Artcore magazine's footer