Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

18.05
2015

Οι έναστροι ουρανοί του Mikko Lagerstedt

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Οι έναστροι ουρανοί του Mikko Lagerstedt)

Αστέρια που λαμπυρίζουν, ματιές στον γαλαξία και το βόρειο σέλας σε όλο του το μεγαλείο είναι τα θέματα που απεικονίζονται με εντυπωσιακή ευκρίνεια στις εικόνες του Mikko Lagerstedt.

εικόνα άρθρου (Οι έναστροι ουρανοί του Mikko Lagerstedt)

Ο Φινλανδός φωτογράφος Mikko Lagerstedt αποτυπώνει μοναδικά με τον φακό του τον νυχτερινό ουρανό, πάνω από μαγευτικά τοπία. Κάθε του λήψη είναι μια εκπληκτική αντανάκλαση της αίγλης του σύμπαντος, που αποκαλύπτεται σε αυτούς που αναζητούν την περιπέτεια, αφού πέσει το σκοτάδι.

Ο καιρός, η χρονική στιγμή και οι φάσεις της σελήνης κάνουν δύσκολη υπόθεση την πρόβλεψη μια καλής μέρας για αστροφωτογραφία – κι αυτό είναι που το κάνει πολύ ενδιαφέρον. Υπάρχει μια αίσθηση μυστηρίου κάθε φορά που κάνω μια λήψη με μεγάλο χρόνο έκθεσης και δεν μπορώ να ξέρω πώς θα εξελιχθεί η εικόνα. Είναι μάλλον ένα από τα βασικά στοιχεία που με εμπνέουν στη νυχτερινή φωτογραφία.

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά ο Mikko είναι εντελώς αυτοδίδακτος. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2008, όταν καθώς οδηγούσε προς το εξοχικό ενός συγγενή του μια καλοκαιρινή ημέρα, είδε κάτι που τον ενέπνευσε. 

Μετά από μια βροχερή ημέρα, ο ήλιος άρχισε να λάμπει καθώς η ομίχλη άρχισε να ανεβαίνει στα χωράφια. Σταμάτησα για να απολαύσω αυτή την όμορφη στιγμή και τότε συνειδητοποίησα ότι ήθελα να αρχίσω να αποτυπώνω τέτοιου είδους στιγμές.

Από τότε ο Mikko είναι πάρα πολύ ανοιχτός στο να μοιράζεται τα «μυστικά» του με άλλους επίδοξους φωτογράφους. Όποιος λοιπόν σκέφτεται να δοκιμάσει την τύχη του με τη νυχτερινή φωτογραφία, ή αν απλά είστε περίεργοι να δείτε πώς τα καταφέρνει ο Mikko, περάστε μια βόλτα από τη σελίδα του, όπου θα βρείτε πολλά βοηθητικά tutorials και συμβουλές. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τις 5 συμβουλές για τη φωτογράφιση του νυχτερινού ουρανού. Φυσικά μπορείτε να βρείτε τον Mikko και στο facebook

Κείμενα (Πηγές)

  • http://www.mikkolagerstedt.com
εικόνα αρθρογράφου (Nicki Upstairs)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Nicki Upstairs

Από μικρή μου άρεσε να βλέπω τα σχήματα που έκαναν τα σύννεφα και να φαντάζομαι ολόκληρους κόσμους εκεί πάνω. Το ίδιο και με τα νερά της θάλασσας, τους κόκκους της άμμου, τα φύλλα των δέντρων. Μπορεί να πει κανείς ότι ήμουν πάντα ονειροπόλα. Ή χαζοβιόλα. Ή, γιατί όχι και τα δύο. Κι επειδή κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι στο καλό κοιτάζω, προσπάθησα να τους το πω με λόγια, αλλά τζίφος. Για να το ζωγραφίσω, ούτε λόγος. Μέχρι που ανακάλυψα τη φωτογραφία. Και βρήκα τη χαρά μου.

Artcore magazine's footer