Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

12.04
2018

Ο επικός Benjamin Von Wong

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Ο επικός Benjamin Von Wong)

Ο Benjamin Von Wong είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις επικές φωτογραφίες του που καταγράφουν τις ατρόμητες περιπέτειές του. Το υπερρεαλιστικό καλλιτεχνικό του στυλ αιχμαλωτίζει την καρδιά και το μυαλό των θεατών, μια μίξη ειδικών εφέ και καινοτόμων ιδεών που είναι προορισμένες να γίνουν viral και να προκαλέσουν συζητήσεις.

Το υπόβαθρό του ως μηχανικού του χαρίζει μια ξεχωριστή ικανότητα επίλυσης προβλημάτων κι έτσι δεν αντιμετωπίζει τις τεχνικές δυσκολίες ως εμπόδια αλλά ως ενδιαφέρουσες προκλήσεις.
Ο Von Wong μοιράζεται ελκυστικές ιστορίες με καινοφανείς τρόπους λόγω της ανάγκης του να έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους, έτσι προτιμάει να καταπιάνεται με πρότζεκτ που προκαλούν συζητήσεις και έχουν κοινωνικό αντίκτυπο.

Έχει κερδίσει πολλές φορές την προσοχή του κοινού –σε παγκόσμιο επίπεδο- με τις δουλειές του, όπως με κάποιες υποβρύχιες λήψεις που έκανε σε ένα ναυάγιο ή με μια φωτογράφιση εμπνευσμένη από τον κόσμο του Disney στο μεγαλύτερο μοναστήρι του κόσμου.

Ο Von Wong με τον καιρό θεώρησε πολύ ελκυστική την ιδέα να εκμεταλλευτεί τις ικανότητες και τις γνώσεις του για να μιλήσει για περιβαλλοντικά και άλλα κοινωνικά ζητήματα. Έτσι, σε συνεργασία με διάφορους φορείς δημιουργεί τον τελευταίο καιρό σειρές φωτογραφιών που καταπιάνονται με θέματα όπως η ρύπανση των θαλασσών από τα πλαστικά, οι πλαστικές ίνες των ρούχων που καταλήγουν στο πόσιμο νερό, τα υποσιτισμένα παιδιά των ανεπτυγμένων χωρών και οι τόνοι των ηλεκτρονικών αποβλήτων. Ο Von Wong στήνει τα σκηνικά των ιστοριών του μαζί με ομάδες εθελοντών και δημιουργεί εικόνες με τις οποίες επιδιώκει να γνωστοποιήσει τα ζητήματα αυτά σε ευρύτερο κοινό σε μια προσπάθειά του να προκαλέσει μια θετική αλλαγή.

Εικόνες (Πηγές)

εικόνα αρθρογράφου (Nicki Upstairs)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Nicki Upstairs

Από μικρή μου άρεσε να βλέπω τα σχήματα που έκαναν τα σύννεφα και να φαντάζομαι ολόκληρους κόσμους εκεί πάνω. Το ίδιο και με τα νερά της θάλασσας, τους κόκκους της άμμου, τα φύλλα των δέντρων. Μπορεί να πει κανείς ότι ήμουν πάντα ονειροπόλα. Ή χαζοβιόλα. Ή, γιατί όχι και τα δύο. Κι επειδή κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι στο καλό κοιτάζω, προσπάθησα να τους το πω με λόγια, αλλά τζίφος. Για να το ζωγραφίσω, ούτε λόγος. Μέχρι που ανακάλυψα τη φωτογραφία. Και βρήκα τη χαρά μου.

Artcore magazine's footer