Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

14.04
2020

Moisson Rouge, της Marguerite Bornhauser

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Moisson Rouge, της Marguerite Bornhauser)

Στο πρότζεκτ “Red Harvest”, εμπνευσμένο από το βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα Dashiell Hammett, η Marguerite Bornhauser παίζει με τα έντονα χρώματα, τα close-ups, τις άγριες σκιές και τις εκκεντρικές συνθέσεις –ένα παιχνίδι ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό– το οποίο και αποτύπωσε με την κάμερά της.

Η Marguerite γεννήθηκε το 1989 και ζει στο Παρίσι. Σπούδασε δημοσιογραφία και λογοτεχνία στη Σορβόννη αλλά η αγάπη της για το ‹‹φως›› την οδήγησε στο National School of Photography της γαλλικής πόλης Arles, όπου αποφοίτησε το 2015. και από τότε ασχολείται με την φωτογραφία. Φωτογραφίες της έχουν παρουσιαστεί σε αρκετές εκθέσεις και μεγάλα φωτογραφικά φεστιβάλ, όπως το The Rencontres d'Arles και το Paris Photo 2019.

Πλέον εργάζεται και ως φωτογράφος μόδας, κάνοντας editorials για γνωστούς οίκους μόδας και διαφημιστικές καμπάνιες. Επίσης, συνεργάζεται με αγγλικά και γαλλικά περιοδικά ως φωτογράφος πορτραίτων και σε εφημερίδες ως φωτορεπόρτερ. Έχει δημοσιεύσει τρία φωτογραφικά βιβλία, το “Plastic Colors” (2015), το “8” (2016) και το “Red Harvest” (2019).

Κείμενα (Πηγές)

εικόνα αρθρογράφου (Κώστας Κάτσος)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Κώστας Κάτσος

Παιδί της φωτογραφικής ομάδας του METApolis, φανατικός instagrammer, με καθημερινές δόσεις σουρεαλισμού, παρέα με Bukowski και Lucas Samaras υπό underground ήχους..

Artcore magazine's footer