Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

22.02
2016

Kindra Nikole and Sir Didymus

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Kindra Nikole and Sir Didymus)

H Kindra Nikole, καλλιτέχνης από το Seattle, χρησιμοποιεί μεικτές τεχνικές και στη δουλειά της αναζητάει πάντα φυσικά σκηνικά, τα οποία χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει σουρεαλιστικές, απόκοσμες εικόνες. 

Οι επινοημένες πραγματικότητες που δημιουργεί, εμπεριέχουν, συχνά, σκοτεινά στοιχεία. Στα έργα της, που ξεχωρίζουν για τα ζωντανά και πλούσια χρώματά τους, μια μοναχική φιγούρα ξεπροβάλλει από τη φύση. 

Η Kindra δημιουργεί πολλά από τα σκηνικά, τα αξεσουάρ και τα κοστούμια που βλέπουμε στις εικόνες της. Στη συνέχεια, απαθανατίζει την περίπλοκη σκηνή με την πιστή της κάμερα, τον Sir Didymus και περνάει πολύ χρόνο στον υπολογιστή της για την τελική επεξεργασία της εικόνας. 

Ακολουθεί υψηλής ποιότητας εκτύπωση σε χαρτί, το οποίο εφαρμόζεται σε ξύλινη επιφάνεια για να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τον ζωγραφικό πίνακα. Έπειτα τον διακοσμεί με ακρυλικά και χρησιμοποιεί ειδική τεχνοτροπία για την εφαρμογή φύλλων μετάλλου. Ο πίνακας στιλβώνεται με ρητίνη κι αποκτά μια «γυάλινη» εμφάνιση, η οποία επιπλέον τον ασφαλίζει και τον προστατεύει.

Επισκεφτείτε την Προσωπική Ιστοσελίδα της. 

εικόνα αρθρογράφου (Άννα Πριγκιπάκη)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Άννα Πριγκιπάκη

Γεννήθηκε ένα κυριακάτικο μεσημέρι του Μαΐου στην Αλεξάνδρεια, πέρασε τα παιδικά της χρόνια ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Ελλάδα και τώρα ζει μόνιμα σε όλον τον κόσμο μέσα από τα ταξίδια που της προσφέρει ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου, γιατί κανείς δεν μπορεί να ζήσει τόσο ώστε να επισκεφτεί όλες τις γωνιές της γης. Αγαπάει τη φωτογραφία, τη δημιουργία επεξεργασμένων εικόνων, το θερινό σινεμά και τις καλοκαιρινές ξαπλώστρες τα δροσερά βράδια του Σεπτέμβρη.

Artcore magazine's footer