Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

13.11
2013

Just the two of us

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Just the two of us)

Όλοι λίγο πολύ, κάποιες στιγμές, θα θέλαμε να ήμασταν κάποιος άλλος. Ένας ήρωας κόμικ, ένας μυθολογικός ή κινηματογραφικός ήρωας. Με διάφορα κουστούμια, μπορούμε πολλές φορές, να ικανοποιήσουμε εν μέρει την επιθυμία μας. Το project “Just the two of us” του φωτογράφου Klauis Pichler βασίζεται σε αυτήν ακριβώς την επιθυμία.

Το θέμα του cosplay (costume play) και της δημιουργίας διαφορετικών alter ego απασχόλησε ιδιαίτερα τον φωτογράφο. Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα, η μόδα του cosplay με ανθρώπους που ντύνονται όπως διάσημοι ήρωες ταινιών και κόμικ έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Ο φωτογράφος, την περίοδο 2011-2013, επισκέφθηκε πολλούς από τους ιδιοκτήτες αυτών των ιδιαίτερων και παράξενων κουστουμιών και τους ζήτησε να φωτογραφηθούν στο χώρο που ζουν και κινούνται, φορώντας φυσικά το κουστούμι του alter ego τους.

Το project, που ονόμασε “Just the two of us” και που καμία σχέση δεν έχει με το γνωστό ριάλιτι σόου, περιλαμβάνει 35 φωτογραφίες και ως στόχο έχει να δείξει τους ανθρώπους πίσω από τη μάσκα, χωρίς ουσιαστικά να τους δείχνει. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει ερωτήματα, ως προς την ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου, προβάλλοντάς μας, τις ιδιαίτερες αυτές προσωπογραφίες τους. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα αρκετά ενδιαφέρον.

Κείμενα (Πηγές)

http://www.kpic.at/

Εικόνες (Πηγές)

http://www.kpic.at/

εικόνα αρθρογράφου (Νίκος Πρίπορας)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Νίκος Πρίπορας

Γεια σου αναγνώστη μου. Είμαι ο Νίκος ή ΠΡΙ για τους φίλους. Γραφίστας, φωτογράφος, σύντομα και πολιτισμολόγος. Αγαπώ κάθε είδους τέχνη αλλά πάνω από όλα τη φωτογραφία. Μότο μου η ατάκα του Eisenstaedt : It is more important to click with people than to click the shutter.

Artcore magazine's footer