Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

09.04
2015

Grabarca, το βουνό με τους 6000 σταυρούς

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Grabarca, το βουνό με τους 6000 σταυρούς)

Grabarca, το βουνό με τους 6000 σταυρούς

Το βουνό Grabarca στην Πολωνία θεωρείται ιερό. Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους λατρευτικούς χώρους για την κοινότητα των Ορθόδοξων Χριστιανών που κατοικούν εκεί. 

Σύμφωνα με τον μύθο, το 18ο αιώνα ένας άντρας που έπασχε από χολέρα, τοποθέτησε στην κορυφή του βουνού έναν σταυρό, ύστερα από ένα όνειρο που είδε και θεραπεύτηκε. Έπειτα από το γεγονός αυτό, οι άνθρωποι δεν έχουν σταματήσει να πηγαίνουν εκεί μέχρι σήμερα και να προσθέτουν το δικό τους σταυρό. 

Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Yurian Quintanas Nobel

Κείμενα (Πηγές)

  • http://yurianquintanas.com/en/grabarka/
εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer