Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

10.10
2014

Φωτογραφία δρόμου από τον David Solomons

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Φωτογραφία δρόμου από τον David Solomons)

Χαίρομαι ιδιαίτερα, όταν στις περιηγήσεις μου στο χάος του διαδικτύου ανακαλύπτω εξαιρετικούς καλλιτέχνες και φωτογράφους από όλον τον κόσμο. Ένας από αυτούς που με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες είναι ο βρετανός φωτογράφος David Solomons.

Ο David Solomons υπηρετεί κατά κύριο λόγο την φωτογραφία δρόμου, έχει ασχοληθεί όμως πολύ επιτυχημένα και με το πορτραίτο. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις φωτογραφίες του με φόντο το πάντα γοητευτικό και εναλλακτικό Λονδίνο και όπως δηλώνει και ο ίδιος, αν και φωτογραφίζει εκεί χρόνια, πάντα εντοπίζει συναρπαστικές νέες εικόνες που θα τον κάνουν να σηκώσει την κάμερα του και να κάνει το κλικ. 

O Solomons σπούδασε φωτογραφία στο Newport μεταξύ 1993 και 1996. Στο αρχικό στάδιο της καριέρας του φωτογράφιζε σε άσπρο και μαύρο, αλλά πολύ σύντομα άρχισε να προτιμάει την έγχρωμη φωτογραφία και γι’ αυτό ακριβώς το στυλ είναι περισσότερο γνωστός. Το Λονδίνο άλλωστε αγαπάει το χρώμα. 

Οι εικόνες της καθημερινότητας της πόλης που αιχμαλωτίζει είναι μοναδικές, σε σημείο που σκέφτεσαι, μήπως έχει στήσει ο ίδιος όλες αυτές τις παράξενες σκηνές. Σε πολλά σημεία θυμίζει έντονα τον άλλο αγαπημένο μεγάλο φωτογράφο Martin Parr, που κι εκείνος με σύμμαχο το χρώμα, μας έδωσε αντίστοιχα έργα. 

Αυτό το διάστημα όπως αναφέρει στο προσωπικό του site, ταξιδεύει πολύ και φωτογραφίζει πολύ. Έχει ήδη εκδώσει δύο βιβλία και σύντομα θα εκδώσει ακόμα περισσότερα. 

Περισσότερες όμορφες εικόνες του David Solomons στο : http://davidsolomons.com/

Κείμενα (Πηγές)

  • davidsolomons.com
  • designyoutrust.com

Εικόνες (Πηγές)

  • davidsolomons.com
εικόνα αρθρογράφου (Νίκος Πρίπορας)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Νίκος Πρίπορας

Γεια σου αναγνώστη μου. Είμαι ο Νίκος ή ΠΡΙ για τους φίλους. Γραφίστας, φωτογράφος, σύντομα και πολιτισμολόγος. Αγαπώ κάθε είδους τέχνη αλλά πάνω από όλα τη φωτογραφία. Μότο μου η ατάκα του Eisenstaedt : It is more important to click with people than to click the shutter.

Artcore magazine's footer