Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

10.03
2013

Back to the future

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Back to the future)

Irina Werning. Την ανακάλυψα πριν μερικά χρόνια τυχαία ψάχνοντας για εναλλακτικούς φωτογράφους στο διαδίκτυο. Κατάγεται από το Buenos Aires, και έγινε γνωστή με το πρωτοποριακό project της “Back to the future”.

Η αγάπη της για τις παλιές φωτογραφίες και την ρετρό διάθεση την ώθησε να ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια το project “Back to the future”.

εικόνα άρθρου (Back to the future)

Pancho 1983 & 2010, Buenos Aires

εικόνα άρθρου (Back to the future)

Negra 1980 & 2010 Buenos Aires

Χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως περίεργη φωτογράφο και από τη στιγμή που θα μπει στο σπίτι κάποιου ατόμου αρχίζει να παρατηρεί τον τρόπο ζωής του. Βρίσκει τις παλιές φωτογραφίες γοητευτικές, όχι για την ρετρό εμφάνισή τους, αλλά επειδή φαντάζεται πως θα ήταν να τους ξαναδώσει ζωή. Φαντάζεται πως θα νιώθουν και θα φαίνονται οι πρωταγωνιστές των φωτογραφιών αν τις ξανά τραβούσε κάποιος σήμερα. Έτσι κάπως ξεκίνησε να καλεί τους ανθρώπους να «επιστρέψουν στο μέλλον τους».

εικόνα άρθρου (Back to the future)

Christoph 1990 & 2011 Berlin Wall

εικόνα άρθρου (Back to the future)

Riff Raff 1976 & 2011 London

Η Irina καλεί όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο project, να της στείλει τις παλιές του φωτογραφίες. Η ταλαντούχα καλλιτέχνης έπειτα αναλαμβάνει να βρει παρόμοια ρούχα, να ταξιδέψει στο μέρος που ήταν τραβηγμένη η φωτογραφία και να αναδημιουργήσει την φωτογραφία.

Η διαδικασία μπορεί να πάρει μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί αλλά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Αυτό το καιρό η Irina ταξιδεύει στην Κορέα, στο Ταιβάν και το Τόκυο και προσκαλεί όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, να στείλει τις παλιές του φωτογραφίες.

Εκτός από το “Back to the future” η Irina έχει δημιουργήσει αρκετές φωτογραφικές σειρές όπως τα “Little Schools in Andes”, “ Mi Pelo Largo Querido” και “ After Army” με τις οποίες όμως θα ασχοληθώ εκτενώς την επομένη φορά.

Εικόνες (Πηγές)

  • http://irinawerning.com
εικόνα αρθρογράφου (Jiorjia Jester)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Jiorjia Jester

Φωτογράφος, Ταξιδευτής, Παρατηρητής. Αγαπά: την τέχνη, την μόδα, το Λονδίνο, το κόκκινο, τη βροχή, τον γκρι ουρανό, τις ταινίες, την jazz funk swing και dubstep μουσική, τις γάτες, την ελευθερία και τα παιχνίδια μυαλού. Εύχεται να ζούσε στη δεκαετία του 20’, τότε που οι άνθρωποι και η μουσική ήταν αληθινοί… Η δουλεία της προκύπτει από τον συνδυασμό ενός σκηνοθετημένου και μη ρεαλιστικού κόσμου με την πραγματικότητα… Φωτογραφία μόδας, πόλεων και τοπίων. Η πραγματικότητα είναι αυτή που υπάρχει μέσα μας…

Artcore magazine's footer