Άρθρα :: Camera Obscura articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

24.07
2014

Αθηνά Παπαγιάννη: H νικήτρια του πρώτου διαγωνισμού φωτογραφίας του Artcore

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Αθηνά Παπαγιάννη: H νικήτρια του πρώτου διαγωνισμού φωτογραφίας του Artcore)

H Αθηνά Παπαγιάννη είναι η φωτογράφος που ήρθε πρώτη στον πρώτο φωτογραφικό διαγωνισμό του Artcore «Just Street» με μια φωτογραφία που μαγνήτισε τόσο εμάς όσο και τους αναγνώστες του Artcore.

Η σχέση της Αθηνάς με τη φωτογραφία ξεκίνησε, όταν στα 17 της χρόνια έλαβε ως δώρο μια φωτογραφική μηχανή από τον πατέρα της. Ποτέ δεν είχε σκεφτεί ότι θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το αντικείμενο, μέχρι που πέρασε στο ΤΕΙ Φωτογραφίας στην Αθήνα, αν και ήταν η τελευταία της επιλογή στο μηχανογραφικό. Καμιά φορά όμως «η ζωή γνωρίζει καλύτερα"...

Εκεί διαπίστωσε ότι η ενασχόληση με το αντικείμενο της έβγαινε αυθόρμητα και φυσικά και αυτό προβάλλεται στο αποτέλεσμα της δουλειάς της.

εικόνα άρθρου (Αθηνά Παπαγιάννη: H νικήτρια του πρώτου διαγωνισμού φωτογραφίας του Artcore)

Πλέον βρίσκεται αισίως στο τελευταίο έτος σπουδών της στο ΤΕΙ, και ήδη έχει λάβει μέρος σε 3 ομαδικές εκθέσεις. Σε αντίθεση με τη φωτογραφία που κέρδισε το διαγωνισμό που είναι μια πολύ καλή street φωτογραφία, τα ενδιαφέροντά της αυτό το διάστημα έχουν να κάνουν με τη φωτογράφιση συναυλιών για το site rockinathens.gr, ενώ ετοιμάζει και μια σειρά φωτογραφιών με θέμα το γυναικείο γυμνό.

 

Περισσότερη δουλειά της Αθηνάς Παπαγιάννη μπορείτε να δείτε στη σελίδα της στο facebook : https://www.facebook.com/PapajohnsPhotography

εικόνα αρθρογράφου (Νίκος Πρίπορας)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Νίκος Πρίπορας

Γεια σου αναγνώστη μου. Είμαι ο Νίκος ή ΠΡΙ για τους φίλους. Γραφίστας, φωτογράφος, σύντομα και πολιτισμολόγος. Αγαπώ κάθε είδους τέχνη αλλά πάνω από όλα τη φωτογραφία. Μότο μου η ατάκα του Eisenstaedt : It is more important to click with people than to click the shutter.

Artcore magazine's footer