Πώς θα σου φαινόταν, αν η πραγματικότητα όπως την αντιλαμβανόμαστε τελικά δεν υπάρχει; Πως το ποτήρι είναι ουσιαστικά πάντα γεμάτο γιατί δεν υπολογίσαμε τον αέρα που βρίσκεται παντού; Πως το νόμισμα δεν έχει μόνο δύο όψεις αλλά όσες εσύ αποφασίσεις να του δώσεις; Όλα είναι θέμα οπτικής. Άν αλλάξουμε λίγο τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, θα αλλάξει και ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Έλα να δούμε την πραγματικότητα σε όλες τις πιθανές μορφές της με μια εναλλακτική ματιά πέρα από τα συνηθισμένα. Θα χρειαστούμε μονάχα δημιουργικότητα. Και φυσικά την Θεά Τέχνη οδηγό!

επιλογή γλώσσας
choose language

Vita ARTenativa Κέλλυ Πιλαλίδου

Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν στην πόλη…

Κάτι περίεργο συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη... Ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουν την εμφάνισή τους μυστηριώδεις και ανεξήγητες καταστάσεις. Εμπλέκονται άνθρωποι με μυστικά και καλά κρυμμένο παρελθόν, λαμβάνουν χώρα σατανικές συμπτώσεις και ένοχα βλέμματα. Και ο μόνος που μπορεί να δώσει ένα τέλος σε αυτές τις ιστορίες είσαι εσύ, αγαπητέ μου αναγνώστη!

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (article's cover image)

Η ευφάνταστη και άκρως δημιουργική ομάδα Gamecraft έχει αναλάβει να γεμίσει τα απογεύματά μας με μυστήριο, παρατηρητικότητα και μια απολαυστικά εναλλακτική μορφή διασκέδασης. Το κλειδί του μυστηρίου έγκειται στο διαδραστικό παιχνίδι ρόλων, για τους γνώστες RPG (role playing games), κάτι που τείνει να γίνει προσωπική μου εμμονή χάρη στη γεμάτη ενέργεια ομάδα του κυρίου Αλέξανδρου Μυροφορίδη.

εικόνα άρθρου (article's image)

Η υπόθεση είναι απλή: Στον όμορφο χώρο του Οξυγόνου, που δημιουργήθηκε από το βιβλιοπωλείο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, η ομάδα Gamecraft μας παρουσιάζει τα γεγονότα του «μυστηρίου» με έναν άψογα οργανωμένο τρόπο. Διαδραστικοί πίνακες, αστυνομικά δελτία τύπου, φωτογραφίες του εκάστοτε θύματος, λεπτομέρειες που τις μεταφέρει στο κοινό ένας πολυπράγμων υπαστυνόμος και μια ομάδα έτοιμη να σε παραπλανήσει ή να σε βοηθήσει. Εσύ είσαι εκείνος που θα πρέπει να αποφασίσεις ποιος προσπαθεί να κάνει τι.

Αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο πέρα από την πρωτοτυπία του εγχειρήματος, είναι η ομαδική δουλειά που σταδιακά κάνει το κοινό, φτάνοντας εν τέλει να λειτουργεί ως ένα και μοναδικό κοφτερό μυαλό. Η οργάνωση δε εκ μέρους της Gamecraft ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστη έκπληξη, αφού κατάφερε και με έβαλε αμέσως στο κλίμα της υπόθεσης, φροντίζοντας και μεριμνώντας μέχρι και για την παραμικρή λεπτομέρεια. Ένιωσα σαν κανονικός ντετέκτιβ εν δράσει, αν και ευτυχώς στην πραγματικότητα απέχω έτη φωτός από το επάγγελμα (μετάφραση: θα είχα φυλακίσει τους απανταχού αθώους και οι ένοχοι θα έκαναν βόλτες αμέριμνοι).

Get Adobe Flash player

Μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα της ομάδας Gamecraft για να δείτε περισσότερες πληροφορίες καθώς και αναρτήσεις από παλιότερα events και να κατοχυρώσετε με ένα απλό mail τη θέση σας σε ένα από αυτά ή να τους επισκεφθείτε στο επίσημο προφίλ τους στο Facebook για να ενημερώνεστε άμεσα για οτιδήποτε νέο σκαρφίζεται η ομάδα! Το καλλιτεχνικό ταλέντο της Gamecraft δεν περιορίζεται μόνο στις απολαυστικές Βραδιές Μυστηρίου αλλά και σε παιχνίδια στρατηγικής, εκθέσεις, εκπαιδευτικές διαδραστικές εκδρομές καθώς και στην πρόσφατη συμμετοχή τους στο HobbyFest της Θεσσαλονίκης.

εικόνα άρθρου (article's image)

Τολμήστε να πάτε! Το μόνο σίγουρο είναι πως θα το διασκεδάσετε με την ψυχή σας!

Σημείωση: Το κόστος συμμετοχής είναι η αγορά ενός βιβλίου και οφείλω να ομολογήσω πως ήταν το καλύτερο εισιτήριο που αγόρασα ποτέ. Έτοιμοι για βραδιές γεμάτες μυστήριο;

Πηγές

Εικόνες

  • http://gamecraft.gr/
  • https://www.facebook.com/groups/144811089199/

εικόνα αρθρογράφου (article's author)

σχετικά με τον αρθρογράφο Κέλλυ Πιλαλίδου

Γεννημένη στη μόνιμα καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη, αν μπορούσε να ευχηθεί ένα μόνο πράγμα για τη ζωή της, αυτό θα ήταν να επισκεφτεί όλες τις χώρες της υδρογείου, μιλώντας την μητρική γλώσσα κάθε μίας από αυτές (ok δύο πράγματα). Δεν μπορεί να θυμηθεί πότε κατάφερε να μετονομάσει το παράλογο σε καθημερινότητα και την ελπίδα σε τρέλα. Ζηλεύει τους ταλαντούχους ανθρώπους γιατί αυτοί πρώτοι δίνουν πνοή στο όνειρο και είναι σχεδόν βέβαιη πως θα ζήσει 152 χρόνια μαθαίνοντας.