Άρθρα :: Vita ARTenativa articles :: vita artenativa

επιλογή γλώσσας
choose language

21.07
2014

Η ψηφιακή τεχνολογία μεταμορφώνει τις τέχνες

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Η ψηφιακή τεχνολογία μεταμορφώνει τις τέχνες)

Παίρνουμε μια δόση μουσικής και κινηματογράφου, ένα μέρος σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής, μια σταγόνα προγραμματισμού παιχνιδιών, προσθέτουμε άφθονη δόση ψηφιακής τεχνολογίας και έχουμε μια από τις πολλά υποσχόμενες εκθέσεις που γίνονται αυτό το καλοκαίρι στο Λονδίνο.

Μια πλειάδα καλλιτεχνών συγκεντρώνονται από τις 3 Ιουλίου μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο Barbican Centre του Λονδίνου για να παρουσιάσουν την καινοτόμα και διαδραστική έκθεση όπου κάθε τέχνη μετουσιώνεται και μεταμορφώνεται από την ψηφιακή τεχνολογία.

Σημαντική παρουσία στην έκθεση κατέχει η πρωτοποριακή και πολυβραβευμένη ομάδα Umbrellium, η οποία παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες που αποσκοπούν σε αλλαγές ολόκληρων πόλεων ει δυνατόν. Στην συγκεκριμένη έκθεση παρευρίσκονται δύο από τα μέλη της, οι Usman Haque και Nitipak 'Dot' Samsen. Πέρα από τους Umbrellium , συμμετέχουν και οι Universal Everything, ο γνωστός καλλιτέχνης από το συγκρότημα Black Eyed Peas - και όχι μόνο – Will.I.Am, ο ειδήμων του sound art and design Yuri Suzuki, καθώς και η DevArt, μια εταιρία ψηφιακών προγραμμάτων και εργαλείων βάσης δεδομένων που πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία με την Google.

εικόνα άρθρου (Η ψηφιακή τεχνολογία μεταμορφώνει τις τέχνες)

Στην έκθεση θα παρουσιάσει τη δουλειά του και ο βραβευμένος με το Όσκαρ οπτικών εφέ, Paul Franklin μαζί με την ομάδα του Double Negative (συνεργάστηκε με τον Christopher Nolan στην ταινία “Inception”) καθώς και ο Tim Webber με την ομάδα Framestore για την πρωτοποριακή δουλειά τους στην ταινία “Gravity”. Στους υπόλοιπους καλλιτέχνες συμπεριλαμβάνονται οι Rafael Lozano-Hemmer, Chris Milk, Aaron Koblin, Amon Tobin, Björk και Philip Glass ενώ την γενιά των Game Developers θα εκπροσωπήσουν επάξια οι Harmonix Music Systems.

εικόνα άρθρου (Η ψηφιακή τεχνολογία μεταμορφώνει τις τέχνες)

Αν λοιπόν σας βγάλει ο δρόμος σας προς την Γηραιά Αλβιώνα μέχρι τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου, προσπαθήστε να τριγυρίσετε στην έκθεση. Μέχρι και το πρόμο trailer της φαίνεται άκρως ελκυστικό!

Εικόνες (Πηγές)

  • http://www.barbican.org.uk/artgallery/event-detail.asp?ID=15608
  • http://www.barbican.org.uk/digital-revolution#
εικόνα αρθρογράφου (Κέλλυ Πιλαλίδου)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Κέλλυ Πιλαλίδου

Γεννημένη στη μόνιμα καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη, αν μπορούσε να ευχηθεί ένα μόνο πράγμα για τη ζωή της, αυτό θα ήταν να επισκεφτεί όλες τις χώρες της υδρογείου, μιλώντας την μητρική γλώσσα κάθε μίας από αυτές (ok δύο πράγματα). Δεν μπορεί να θυμηθεί πότε κατάφερε να μετονομάσει το παράλογο σε καθημερινότητα και την ελπίδα σε τρέλα. Ζηλεύει τους ταλαντούχους ανθρώπους γιατί αυτοί πρώτοι δίνουν πνοή στο όνειρο και είναι σχεδόν βέβαιη πως θα ζήσει 152 χρόνια μαθαίνοντας.

Artcore magazine's footer