Άρθρα :: Thursday Trivia articles :: thursday trivia

επιλογή γλώσσας
choose language

31.08
2017
  • Column: Thursday Trivia
  • Author: Artcore

Thursday Trivia #64

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Thursday Trivia #64)

Ποια είναι η ηθοποιός για την οποία γράφτηκε το τραγούδι “Frances Farmer Will Have Her Revenge On Seattle” των Nirvana.

Το τραγούδι “Frances Farmer Will Have Her Revenge On Seattle” κυκλοφόρησε το 1993 στο δίσκο “In Utero”, και αναφέρεται στη δημοφιλή ηθοποιό της δεκαετίας του ΄30 Frances Farmer. O Kurt Cobain είχε γοητευθεί από την προσωπική ιστορία της Farmer, διαβάζοντας τη βιογραφία της, όταν ήταν ακόμη μαθητής λυκείου.

εικόνα άρθρου (Thursday Trivia #64)

Η γεννημένη στο Seattle, Frances Farmer υπήρξε ταλαντούχα, οξύθυμη, ανυπότακτη στις απαιτήσεις των κινηματογραφικών στούντιο, άθεη, με φιλοκομμουνιστικό παρελθόν και αριστοκρατική φυσιογνωμία. Συμπρωταγωνίστησε μεταξύ άλλων με τους Cary Grant, Tyrone Power, Bing Crosby και χαρακτηρίστηκε ως η νέα Greta Garbo. Ωστόσο, η προσωπική κι επαγγελματική της ζωή πήρε την κατιούσα μετά το γεγονός της επίθεσής της σε αστυνομικούς που την σταμάτησαν, ενώ οδηγούσε παράνομα το 1942.

εικόνα άρθρου (Thursday Trivia #64)

Μέχρι το 1950, η όμορφη Frances μπαινόβγαινε σε διάφορες ψυχιατρικές κλινικές, με τους γιατρούς να «κάνουν λόγο» για παρανοΐκή σχιζοφρένεια. Μάλιστα, οι φήμες ότι εκείνη την εποχή υπέστη κακοποίηση και λοβοτομή παραμένουν ώς σήμερα ανεπιβεβαιώτες. Το 1957 με τη βοήθεια του τρίτου συζύγου της, ο Τύπος την ανακαλύπτει να δουλεύει σε ένα ξενοδοχείο στο San Francisco. Όπως ήταν φυσικό, η επανεμφάνιση της «χαμένης» ηθοποιού κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού και των παραγωγών, δίνοντάς της τη δυνατότητα να γυρίσει κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες, κυρίως όμως, να παρουσιάσει ως οικοδέσποινα ένα επιτυχημένο τηλεοπτικό σόου σε τοπικό σταθμό της Indianapolis από το 1958 έως το 1964.

εικόνα άρθρου (Thursday Trivia #64)

Η «αδικημένη» κι άτυχη Frances Farmer «έφυγε» την 1η Αυγούστου του 1970, σε ηλικία 56 ετών, γνωστή στην ιστορία του Hollywood όχι για όσα πέτυχε, αλλά για όσα θα μπορούσε να πετύχει. Ίσως, όλα όσα της συνέβησαν να ήταν η «τιμωρία» για τον επαναστατικό της χαρακτήρα, γι αυτόν τον λόγο κι οι Nirvana «ισχυρίζονται» πως θα επιστρέψει για να εκδικηθεί…

She'll come back as fire, to burn all the liars,
And leave a blanket of ash on the ground.

για το Artcore γράφει:
Βάσια Τζαγκαράκη

_
αντί βιογραφικού
εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer