Άρθρα :: Thursday Trivia articles :: thursday trivia

επιλογή γλώσσας
choose language

15.06
2017

Thursday Trivia #60

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Thursday Trivia #60)

15 Ιουνίου και σαν σήμερα το 1989 οι Nirvana εμφανίζονται στη δισκογραφία με το πρώτο τους album “Bleach”, το 1998 οι Spice Girls ξεκινούν από το Μαϊάμι την πρώτη τους περιοδεία στις Η.Π.Α. και το 2004 κάνει πρεμιέρα σε Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο το itunes store, μια πλατφόρμα που άλλαξε τον τρόπο που διατίθεται (νόμιμα) η μουσική ανά τον κόσμο.

Η πραγματικά σημαντική όμως επέτειος είναι ότι πριν από 50 ακριβώς χρόνια, το 1967 δηλαδή για όσους τα μαθηματικά είναι κακή σχολική ανάμνηση, ο κιθαρίστας Peter Green αποχωρεί από τους John Mayall’s Blues Breakers για να σχηματίσει, έναν περίπου μήνα μετά, ένα συγκρότημα το οποίο έμελλε να πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και να αφήσει παρακαταθήκη τραγούδια που (ευτυχώς) ακούγονται μέχρι και σήμερα και θα ακούγονται μάλλον στο διηνεκές. Ποιο είναι αυτό το συγκρότημα; Αυτό: 

εικόνα αρθρογράφου (Δημήτρης Τσουκαλάς)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Δημήτρης Τσουκαλάς

Κτηνίατρος, Βιβλιοφάγος, Βινυλιολάτρης, Ακραία Κινηματογραφόφιλος, Τέως Σαββατοκύριακος Δισκοαναβάτης, Αρχαίος Ραδιοφωνατζής και Παλαίμαχος της Καλαθόσφαιρας. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην πρωτεύουσα, περνάει παρατεταμένη εφηβεία στη συμπρωτεύουσα.

Artcore magazine's footer