Άρθρα :: Thursday Trivia articles :: thursday trivia

επιλογή γλώσσας
choose language

02.02
2017

Thursday Trivia #45

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Thursday Trivia #45)

4+1 τρίβια για την ταινία “Groundhog Day” του Harold Ramis.

- Ο Bill Murray δαγκώθηκε από τη μαρμότα δύο φορές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων με αποτέλεσμα να λάβει αντιλυσσικό εμβολιασμό λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων.

- 38 ημέρες εξιστορούνται στην ταινία, αποσπασματικά ή εξ’ ολοκλήρου.

- Ο σκηνοθέτης ήθελε αρχικά τον Tom Hanks για τον πρωταγωστικό ρόλο. Άλλαξε γνώμη γιατί θεώρησε ότι ο Hanks είναι «υπερβολικά καλός».

- Η ιδέα προέρχεται από το βιβλίο «Η χαρούμενη επιστήμη» του Friedrich Nietzsche, όπου ο συγγραφέας περιγράφει έναν άνθρωπο που ζει την ίδια μέρα ξανά και ξανά.

- Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Harold Ramis, τις περισσότερες φορές που προσπαθούσε να εξηγήσει μία σκηνή στον Bill Murray, o ηθοποιός τον διέκοπτε και τον ρωτούσε: «Απλά πες μου, ο καλός Phil ή ο κακός Phil;»

εικόνα αρθρογράφου (Ελένη Μαρκ)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Ελένη Μαρκ

Το γεγονός που καθόρισε την ενήλικη ζωή μου είναι μάλλον η απόφαση που πήρα ένα βράδυ στο λεωφορείο, ελαφρώς μεθυσμένη και αρκετά αγανακτισμένη, για τη σειρά με την οποία θα έβαζα τις τρεις-τέσσερις σχολές στο μηχανογραφικό μου, στις οποίες ναι μεν είχα πιθανότητα να περάσω αλλά δεν με ενδιέφερε το αντικείμενό τους. Και εφόσον δεν έλεγα ποτέ, ότι «θα γίνω η τάδε όταν μεγαλώσω», όλως τυχαίως βρέθηκα στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό. Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων αποφάσισα ότι μου αρέσει η Ιστορία της Τέχνης… και βρέθηκα στο Λονδίνο να κάνω σπουδές στα media και στον κινηματογράφο. Παρόλα αυτά, προτιμώ να διαβάσω δέκα βιβλία από το να παρακολουθήσω δέκα ταινίες... Kαι επειδή έφτασε η στιγμή να περάσω από την θεωρία στην πράξη, η υποφαινόμενη συγκροτημένη προσωπικότητα εμπνεύστηκε την ιδέα του Artcore...

Artcore magazine's footer