Άρθρα :: Thursday Trivia articles :: thursday trivia

επιλογή γλώσσας
choose language

24.09
2015

Thursday Trivia #20

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Thursday Trivia #20)

Η συγγραφέας J.K.Rowling παρά την παγκόσμια απήχηση του μάγου Harry Potter, μας έχει δώσει πολλά παραδείγματα ανθρωπιάς και προσγειωμένου χαρακτήρα. Ένα τέτοιο παράδειγμα βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας από το 2000 – όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς» - και όμως δεν το έχουν προσέξει ακόμη και οι πιο φανατικοί αναγνώστες της. 

Η μόλις 9 ετών Natalie McDonald, γνωρίζοντας πως η βίαιη μορφή λευχαιμίας δεν της έδινε καμιά επιλογή, είχε μια τελευταία ευχή: Να έχει τη δυνατότητα να διαβάσει το βιβλίο νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του, καθώς δεν είχε τα χρονικά περιθώρια να περιμένει. Η ευχή έφτασε στην ίδια την Rowling, η οποία και έστειλε μέσω mail το βιβλίο στην μικρή, δυστυχώς όμως με μια μέρα καθυστέρηση… Εάν όμως έχετε το βιβλίο και ανατρέξετε στις πρώτες σελίδες, θα συναντήσετε μια μικρή μαγισσούλα που ξεκινάει τη φοίτησή της στο Hogwards: τη μικρή Natalie McDonald, η οποία περνάει τη διαδικασία του Καπέλου της Επιλογής και μπαίνει στον οίκο του Gryffindor.

Εικόνες (Πηγές)

  • www.moviehdwallpapers.com

  • www.mentalfloss.com
εικόνα αρθρογράφου (Κέλλυ Πιλαλίδου)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Κέλλυ Πιλαλίδου

Γεννημένη στη μόνιμα καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη, αν μπορούσε να ευχηθεί ένα μόνο πράγμα για τη ζωή της, αυτό θα ήταν να επισκεφτεί όλες τις χώρες της υδρογείου, μιλώντας την μητρική γλώσσα κάθε μίας από αυτές (ok δύο πράγματα). Δεν μπορεί να θυμηθεί πότε κατάφερε να μετονομάσει το παράλογο σε καθημερινότητα και την ελπίδα σε τρέλα. Ζηλεύει τους ταλαντούχους ανθρώπους γιατί αυτοί πρώτοι δίνουν πνοή στο όνειρο και είναι σχεδόν βέβαιη πως θα ζήσει 152 χρόνια μαθαίνοντας.

Artcore magazine's footer