Άρθρα :: Thursday Trivia articles :: thursday trivia

επιλογή γλώσσας
choose language

27.04
2017

Thirsday trivia #56

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Thirsday trivia #56)

5+1 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον Charlie Chaplin.

- Η πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη θα γίνει το 1914 σε ένα μικρό φιλμ με τίτλο “Make a Living”.

-Το 1915 έλαβε συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό για τον καλύτερο σωσία... του εαυτού του και δεν πέρασε ούτε στους φιναλίστ. Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους είπε: «Μπήκα στον πειρασμό να δώσω μαθήματα στο «βάδισμα αλά Τσάπλιν» από επιθυμία να το δω να γίνεται σωστά».

εικόνα άρθρου (Thirsday trivia #56)

- Ήταν ο πρώτος ηθοποιός που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδιού Τime, στις 6 Ιουλίου του 1925.

- Κατά τη διάρκεια μίας επίσκεψής του στο Λονδίνο, τη δεκαετία του 1920, έλαβε περισσότερες από 73.000 επιστολές θαυμαστών μέσα σε δύο μέρες.

εικόνα άρθρου (Thirsday trivia #56)

- Οι αριστερές του πεποιθήσεις στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου τον έβαλαν στο στόχαστρο του Μακαρθισμού και έτσι, το 1925, όταν ο ίδιος βρισκόταν στη Βρετανία για διακοπές, ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, με πάτημα τις ατέλειωτες ερωτικές ατασθαλίες του Chaplin, αποφάσισε ότι δεν θα του επέτρεπαν ξανά την είσοδο στις ΗΠΑ, αν δεν κατάφερνε να αποδείξει την ηθική του ακεραιότητα. Έξω φρενών ο Chaplin, μάζεψε τα υπάρχοντά του και εγκαταστάθηκε σε μία φάρμα της Ελβετίας.

εικόνα άρθρου (Thirsday trivia #56)

- Μετά τον θάνατό του, δύο άντρες έκλεψαν τη σορό του Chaplin, ζητώντας λύτρα 400.000 δολαρίων για να την επιστρέψουν. Οι απαγωγείς συνελήφθησαν και η σορός επέστρεψε στο ελβετικό κοιμητήριο 11 εβδομάδες αργότερα.

εικόνα αρθρογράφου (Ελένη Μαρκ)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Ελένη Μαρκ

Το γεγονός που καθόρισε την ενήλικη ζωή μου είναι μάλλον η απόφαση που πήρα ένα βράδυ στο λεωφορείο, ελαφρώς μεθυσμένη και αρκετά αγανακτισμένη, για τη σειρά με την οποία θα έβαζα τις τρεις-τέσσερις σχολές στο μηχανογραφικό μου, στις οποίες ναι μεν είχα πιθανότητα να περάσω αλλά δεν με ενδιέφερε το αντικείμενό τους. Και εφόσον δεν έλεγα ποτέ, ότι «θα γίνω η τάδε όταν μεγαλώσω», όλως τυχαίως βρέθηκα στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό. Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων αποφάσισα ότι μου αρέσει η Ιστορία της Τέχνης… και βρέθηκα στο Λονδίνο να κάνω σπουδές στα media και στον κινηματογράφο. Παρόλα αυτά, προτιμώ να διαβάσω δέκα βιβλία από το να παρακολουθήσω δέκα ταινίες... Kαι επειδή έφτασε η στιγμή να περάσω από την θεωρία στην πράξη, η υποφαινόμενη συγκροτημένη προσωπικότητα εμπνεύστηκε την ιδέα του Artcore...

Artcore magazine's footer