Άρθρα :: Thursday Trivia articles :: thursday trivia

επιλογή γλώσσας
choose language

24.11
2016

Thirsday Trivia #36

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Thirsday Trivia #36)

Γνωρίζατε ότι...

Ο Nicolas Cage έκανε δύο πολύ παράξενες αγορές στη Νέα Ορλεάνη;

Το 2010, όταν έγινε 50 χρονών, αγόρασε ένα ταφικό μνημείο σε σχήμα πυραμίδας με τη μασωνική επιγραφή OMNIA AB UNO (Όλα από ένα) στο ιστορικό νεκροταφείο St Louis Cemetery #1, πιθανότατα επηρεασμένος από την ταινία “National Treasure” στην οποία πρωταγωνίστησε το 2004. 

εικόνα άρθρου (Thirsday Trivia #36)

Επίσης, υπήρξε κάτοχος του πιο κακόφημου και στοιχειωμένου σπιτιού της Γαλλικής Συνοικίας, της οικίας της Μαντάμ Λαλορί, μιας κυρίας της υψηλής κοινωνίας του 19ου αιώνα, η οποία υπέβαλε σε φρικιαστικά βασανιστήρια τους σκλάβους της. Το σπίτι πέρασε στα χέρια άλλων ιδιοκτητών, όταν ο ηθοποιός το πούλησε για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. 

εικόνα αρθρογράφου (Ράνια Ιωάννου)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Ράνια Ιωάννου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, έφερα όμως τη μοίρα μου στο Λονδίνο, όπου ζω τα τελευταία πέντε και βάλε χρόνια. Από τότε που με θυμάμαι έχω τρελό ψώνιο με τα αγγλικά και από μικρή ονειρευόμουν να γίνω μεταφράστρια λογοτεχνίας. Έχω εμμονική αγάπη στους βρικόλακες, στη Νέα Ορλεάνη και στον Lord Byron. Στην τέχνη γενικότερα όσο πιο dark είναι κάτι τόσο πιο πολύ με πορώνει. Στον ελεύθερο χρόνο μου ονειρεύομαι συνεχώς ταξίδια σε πόλεις του κόσμου, ενώ όταν δεν ονειροπολώ θα με βρεις χαμένη σε κινηματογραφικές αίθουσες, στις σελίδες ενός βιβλίου ή σε παράξενα αστικά μονοπάτια. Motto ζωής: “Where there's a will, there's a way”.

Artcore magazine's footer