Άρθρα :: Thursday Trivia articles :: thursday trivia

επιλογή γλώσσας
choose language

17.11
2016
  • Column: Thursday Trivia
  • Author: Artcore

Thirsday Trivia #35

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Thirsday Trivia #35)

4+1 τρίβια για την ταινία “The Great Dictator” του Charlie Chaplin.

 

- Ο Chaplin δήλωσε πως αν γνώριζε το μέγεθος της κτηνωδίας που διέπραξαν οι Ναζί, δεν θα μπορούσε να διακωμωδήσει τη φονική τους τρέλα.

- Πρόκειται για την πρώτη αμιγώς ομιλούσα ταινία του Chaplin.

- Στην Ισπανία, το φιλμ απαγορεύτηκε μέχρι που ο δικτάτορας Franco πέθανε, το 1975. Κυκλοφόρησε στους ισπανικούς κινηματογράφους τον Απρίλιο του 1976.

-Τα γυρίσματα διήρκεσαν 539 μέρες.

- H εισβολή των Ναζί στη Γαλλία στάθηκε αφορμή για να αλλάξει ο Chaplin το τέλος της ταινίας, ώστε να ενσωματώσει τον περίφημο λόγο του. 

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer