Άρθρα :: Thursday Trivia articles :: thursday trivia

επιλογή γλώσσας
choose language

02.11
2016

Thirsday Trivia #33

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Thirsday Trivia #33)

5 πράγματα που δεν γνώριζες για το «Κουρδιστό πορτοκάλι»

1. Ο Malcolm McDowell δεν γνώριζε ποιος ήταν ο Stanley Kubrick. Αρχικά νόμιζε πως ο σκηνοθέτης της ταινίας θα ήταν ο Stanley Kramer («Δίκη στη Νυρεμβέργη») και τελικά ανακάλυψε την ύπαρξη του Kubrick, όταν ο φίλος του Lindsay Anderson (“If...” ) του έδειξε το θρυλικό ''2001: A Space Odyssey'' .

2. Ο Kubrick είχε αποφασίσει να συμμετέχει ένα φίδι σε μια σκηνή της ταινίας, όταν ανακάλυψε το φόβο του McDowell για τα ερπετά.

εικόνα άρθρου (Thirsday Trivia #33)

3. H σεξουαλική σκηνή του Alex με τα δύο κορίτσια από το δισκάδικο διαρκεί στην πραγματικότητα είκοσι οκτώ λεπτά. Ο Kubrick επέλεξε να τη συμπεριλάβει σε fast-motion έτσι ώστε να μην λογοκριθεί η ταινία για πορνογραφικό περιεχόμενο.

4. Ο Kubrick απέσυρε την ταινία από τις βρετανικές και ιρλανδικές αίθουσες, καθώς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του ''Barry Lyndon'' στην Ιρλανδία έλαβε απειλές θανάτου γι' αυτόν και την οικογένεια του.

5. Μαζί με το ''Midnight Cowboy'', είναι μια από τις δύο μοναδικές X-rated ταινίες που έχουν προταθεί για το ύψιστο βραβείο Όσκαρ, αυτό της «Καλύτερης Ταινίας».

εικόνα αρθρογράφου (Δημήτρης Μπακούρας)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Δημήτρης Μπακούρας

Γεννήθηκα μια κρύα νύχτα του Οκτώβρη του '94 στο μακρινό Ludwigsburg της Γερμανίας και οι γονείς μου, πριν καν κλείσω τα τρία μου χρόνια, με έφεραν πίσω στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης. Από τότε έψαχνα διαρκώς τρόπο να φύγω και τελικά η ζωή με έφερε φοιτητή στο πολυτεχνείο Θεσσαλίας. Επειδή όμως είμαι κακομαθημένος και έχω τάσεις φυγής χάνομαι με τις ώρες στα χρώματα, τη νοσταλγία, τους χαρακτήρες και τη δραματουργία του κινηματογράφου, που καμιά φορά ξεχνάω να κοιμηθώ. Καταριέμαι συχνά τη ζωή μου αν και τον περισσότερο καιρό είμαι αισιόδοξος και καμιά φορά επηρμένος χωρίς απολύτως κανένα λόγο. Κολλημένος με το κλασσικό ροκ, ζω ελπίζοντας πως ο R. Plant θα αλλάξει γνώμη και θα πάρει τους υπόλοιπους για μια τελευταία περιοδεία η οποία θα περνάει από την Ελλάδα.

Artcore magazine's footer