Άρθρα :: Art outside the Core articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

06.03
2015

Ο άνθρωπός μου

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Ο άνθρωπός μου)

Άνθρωπός μου για εμένα είναι αυτός, που όταν τον σκέφτομαι, η καρδιά μου έχει βρει το σπίτι της.

Ο άνθρωπός μου, μου χαμογελάει απλώς και μόνο επειδή με κοιτάει. Μου χαμογελάει πλατιά και ειλικρινά. Μου μιλάει με τα μάτια και μου δίνει δύναμη με ένα νεύμα.

Με ξέρει καλύτερα από τον καθένα όσο και αν άλλοι προσπάθησαν να με πείσουν για το αντίθετο. Με κάνει να είμαι καλά.

Ο άνθρωπός μου, μου έμαθε την αίσθηση της ασφάλειας, της σταθερότητας. Την αίσθηση ότι ανήκεις κάπου. Αγαπώντας τον, έμαθα να κερδίζω σταδιακά μία ελευθερία που είχα χάσει καιρό. Έμαθα να σκέφτομαι βαθύτερα, να αισθάνομαι περισσότερα. Εξελίχθηκα, άλλαξα, μεγάλωσα. Άγγιξα όνειρα που έμοιαζαν άπιαστα.

Ο άνθρωπός μου, αγαπώντας τον, με κάνει να αγαπάω όλο τον κόσμο. Αγαπώντας τον, ζω την κάθε μέρα με αισιοδοξία, περπατώ σταθερά, νιώθω δυνατή και σίγουρη. Χαμογελάω στους περαστικούς. Έγινα μία από αυτούς που τραγουδάνε πως η ζωή είναι ωραία.

 Όταν άρχισα πραγματικά να αγαπάω τον άνθρωπό μου, άρχισα να ζω. Τόλμησα, ταξίδεψα, γνώρισα, αγάπησα, πόνεσα, γέλασα με όλη μου τη δύναμη και έκλαψα με όλη μου την καρδιά. Όταν άρχισα να αγαπάω πραγματικά τον άνθρωπό μου, αγάπησα τη ζωή. Όταν άρχισα να λέω στον άνθρωπό μου ότι τον αγαπάω, ένιωσα πως μπορώ να πω «σ’αγαπώ» σε όλους σε αυτόν τον κόσμο.

Αγαπώντας τον άνθρωπό μου, έγινα σοφότερη. Έμαθα να μην εξαρτώμαι από κανέναν και τίποτα. Έμαθα να επιλέγω να είμαι μόνη, χωρίς να νιώθω μόνη και να ξαναγυρνάω σε αυτή τη μοναξιά, όποτε εγώ το αποφασίσω. Έμαθα να τα βγάζω πέρα μόνη μου, βάζοντας προτεραιότητες με γνώμονα τα δικά μου θέλω. Να ζω τη δική μου ζωή και όχι τη ζωή άλλων. Μου έμαθε να επιλέγω, όχι να είμαι μια επιλογή. Να δέχομαι τις συνέπειες των πράξεων και των αποφάσεών μου, χωρίς θυμό.

 Ο άνθρωπος μου, μου έμαθε να νιώθω γαλήνη στην άκρη του πιο ψηλού βράχου με τα χέρια ανοιχτά. Βγήκα από τον χάρτη.

Ο άνθρωπός μου, είναι ο ίδιος μου ο εαυτός. Και έχω αρχίσει να τον χάνω.

εικόνα αρθρογράφου (Alxndra Gn)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Alxndra Gn

Η Alxndra Gn, αρχικά φοιτήτρια του Φ.Π.Ψ. Ιωαννίνων και τώρα της Αγγλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε στο Βόλο τον Μάιο του '91. Τα ενδιαφέροντα της έχουν να κάνουν με τη φωτογραφία, το θέατρο, τη μουσική, το γράψιμο και τη ψυχολογία. Προτιμάει να φωτογραφίζει ανθρώπους παρά τοπία και εμπνέεται από καθημερινές καταστάσεις και συναισθήματα. Πιστεύει στην ειλικρίνεια και τη φιλία. Mότο της είναι η φράση "όλα γίνονται για κάποιο λόγο"...

Artcore magazine's footer