Άρθρα :: Art outside the Core articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

11.04
2013

Max Zorn

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Max Zorn)

Ο καλλιτέχνης Max Zorn δημιουργεί street art που αποτελείται κυρίως από πορτραίτα. Τα μοναδικά του εργαλεία είναι κολλητικές ταινίες συσκευασίας και ένα νυστέρι.

Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά! Για το τελικό αποτέλεσμα κρεμάει τα ημιδιαφανή πορτραίτα πάνω σε λάμπες του δρόμου και πολλαπλές αποχρώσεις δημιουργούνται μέσω των στρωμάτων ταινίας. Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι πως ο Zorn δουλεύει ουσιαστικά με ένα μόνο χρώμα ταινίας, δημιουργώντας διάφορες αποχρώσεις ανάλογα με το πόσες στρώσεις ταινίας χρησιμοποιεί.

Τα έργα του έχουν απίστευτη λεπτομέρεια και είναι απολαυστικό να τα κοιτάζει κάνεις. Άλλη μια εντυπωσιακή πτυχή του έργου του Zorn είναι η ακριβής αποτύπωση των εκφράσεων του προσώπου. Με μοναδικό του εργαλείο το νυστέρι, κυριολεκτικά σκαλίζει τα χαρακτηριστικά και τις μικρολεπτομέρειες στα έργα του.

Σε μερικά πορτραίτα ένα μοναδικό εφέ δημιουργείται, όταν οι ακτίνες του ηλίου διαπερνούν τα στρώματα ταινίας. Ο Zorn ασκεί την τέχνη του δρόμου στο Άμστερνταμ από πέρυσι το Μάιο. Ο ίδιος λέει πως η ιδέα της δημιουργίας με κολλητική ταινία έναντι χρωμάτων προέκυψε από ένα φίλο, ο όποιος εργαζόταν ως σχεδιαστής αυτοκίνητων και χρησιμοποιούσε λεπτές ταινίες για να σχεδιάζει τις ιδέες του σε μεγάλους πίνακες.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών η street art με κολλητική ταινία κατέκτησε τους δρόμους σαν μια νέα μορφή αστικής τέχνης. Η ιδέα να χρησιμοποιήσει το φως ως μέσο, γεννήθηκε μετά από μια νυχτερινή βόλτα στο Άμστερνταμ. Οι ωραίες παλιές λάμπες του δρόμου με το χρυσό φως τους έμοιαζαν ιδανικές ώστε να χρησιμοποιηθούν σε μια ανοικτή γκαλερί όπου παρουσίασε ο καλλιτέχνης τις δημιουργίες του.

Έργα του Max Zorn υπάρχουν σε πολλές μεγάλες γκαλερί σε Άμστερνταμ, Τορόντο, Νέα Υόρκη, Παρίσι και Χονγκ Κονγκ. Η τελευταία έκθεσή του έγινε στις 6 και 7 Απριλίου του 2013 στο Άμστερνταμ μαζί με έργα περισσοτέρων από 20 street artists.

εικόνα αρθρογράφου (Jiorjia Jester)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Jiorjia Jester

Φωτογράφος, Ταξιδευτής, Παρατηρητής. Αγαπά: την τέχνη, την μόδα, το Λονδίνο, το κόκκινο, τη βροχή, τον γκρι ουρανό, τις ταινίες, την jazz funk swing και dubstep μουσική, τις γάτες, την ελευθερία και τα παιχνίδια μυαλού. Εύχεται να ζούσε στη δεκαετία του 20’, τότε που οι άνθρωποι και η μουσική ήταν αληθινοί… Η δουλεία της προκύπτει από τον συνδυασμό ενός σκηνοθετημένου και μη ρεαλιστικού κόσμου με την πραγματικότητα… Φωτογραφία μόδας, πόλεων και τοπίων. Η πραγματικότητα είναι αυτή που υπάρχει μέσα μας…

Artcore magazine's footer