Άρθρα :: Art outside the Core articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

DEDON: Εντυπώσεις από την «άσπρη» ζούγκλα

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (DEDON: Εντυπώσεις από την «άσπρη» ζούγκλα)

Πώς θα σας φαινόταν να έχετε μια ζούγκλα στο σπίτι σας; Η εταιρεία DEDON, εμπνευσμένη απο τις «περιπέτειες» της παγκόσμιας καμπάνιας της DEDON Tour De Monde, στοχεύει να κάνει ακριβώς αυτό. Όμως εδώ δεν πρόκειται για μια απλή ζούγκλα. Η πολυτελής εταιρεία εξωτερικών χώρων χρησιμοποιώντας την τεχνική κοπής με λέιζερ σε λευκά panles αλουμινίου και έχοντας σαν βάση χρώματος το μαγευτικό λευκό, αξιοποιεί μέχρι τέλους τις πρωτοποριακές ιδέες του σχεδιαστή Daniel Pouzet και τα σχέδια της συζύγου του Marilena Oprean.

Το αποτέλεσμα είναι μια κανονική ζούγκλα προσαρμοσμένη στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής: γιγαντιαία δέντρα που καταλήγουν στο γραφείο υποδοχής, ένα λευκό ελισσόμενο ποτάμι απο υαλοποιημένο ξύλο, ήχοι εξωτικών πουλιών και ζώων που δίνουν μια χαλαρωτική χροιά στην εξουθενωτική πραγματικότητα και προσοχή: εάν ακούσετε κάπου κεραυνούς ή δείτε αστραπές να «χτυπάνε» μπροστά στα μάτια σας ή ακόμη και να ακούσετε δυνατές καταιγίδες να πλησιαζουν μην τρομάξετε! Είναι άλλωστε όλα κομμάτι της ζωής στη ζούγκλα. Όπως άλλωστε και τα εκατοντάδες έντομα που κυκλοφορούν διάσπαρτα. Μην ανησυχείτε: Είναι όλα γεμάτα σοκολάτα και έτοιμα προς κατανάλωση!

Για περαιτέρω πληροφορίες: www.dedon.de

εικόνα αρθρογράφου (Κέλλυ Πιλαλίδου)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Κέλλυ Πιλαλίδου

Γεννημένη στη μόνιμα καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη, αν μπορούσε να ευχηθεί ένα μόνο πράγμα για τη ζωή της, αυτό θα ήταν να επισκεφτεί όλες τις χώρες της υδρογείου, μιλώντας την μητρική γλώσσα κάθε μίας από αυτές (ok δύο πράγματα). Δεν μπορεί να θυμηθεί πότε κατάφερε να μετονομάσει το παράλογο σε καθημερινότητα και την ελπίδα σε τρέλα. Ζηλεύει τους ταλαντούχους ανθρώπους γιατί αυτοί πρώτοι δίνουν πνοή στο όνειρο και είναι σχεδόν βέβαιη πως θα ζήσει 152 χρόνια μαθαίνοντας.

Artcore magazine's footer