Άλλαι Τέχναι

142 του Χρυσόστομου Γαλαθρή

feature_img__142-tou-xrisostomou-galathri
Εικόνες μια άλλης εποχής, τραβηγμένες σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδος, «έρχονται» στο σήμερα μέσα από τον φακό του Χρυσόστομου Γαλαθρή.

O Χρυσόστομος Γαλαθρής ζει σε ένα τόπο, το Καρλόβασι της Σάμου, όπου είναι έντονα τα σημάδια του παρελθόντος γύρω του. Ενός παρελθόντος λαμπρού και ακμαίου σε σχέση με την παρακμή του σήμερα. Δεκάδες αρχοντικά και βιομηχανικοί χώροι που το καθένα ξεχωριστά είναι γεμάτο αναμνήσεις και ιστορία. 

Αυτό το υπέροχο σκηνικό αποτέλεσε έμπνευση για τον ίδιο και μέσω του φωτογραφικού του φακού κατάφερε να ζωντανέψει και να φέρει στο σήμερα εικόνες από το χθες. Άνθρωποι από το παρελθόν παρουσιάζονται ζωντανοί, άφθαρτοι, σχεδόν αθάνατοι, «περισσότερο μνήμες παρά σάρκα» μέσα σε χώρους φθοράς και εγκατάλειψης. 

Το μήνυμα που ο ίδιος θέλει να μεταδώσει στον θεατή των εικόνων του είναι η δύναμη της μνήμης που είναι άφθαρτη απέναντι στην φθορά και την παρακμή του χρόνου.

Τo έργο του παρουσιάστηκε φέτος τον Αύγουστο στη Σάμο με τον τίτλο «142» που αντιπροσωπεύει των αριθμό φίλων και γνωστών, όλων κατοίκων της ίδιας πόλης, που με χαρά δέχτηκαν να φωτογραφηθούν και να γίνουν μέρος αυτής της προσπάθειας του φωτογράφου. 

Το project του με τον τίτλο «142» αποτελεί την τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά του φωτογράφου που παρουσιάστηκε στο κοινό, αφού στο παρελθόν έχει παρουσιάσει άλλες δύο ατομικές εκθέσεις -«Κίνα» το 2010 και «Aroma Polis» το 2012-, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και ατομικές μικρότερης κλίμακας.

Περισσότερη δουλειά αλλα και ακόμα περισσότερες φωτογραφίες από την έκθεση «142» θα βρείτε στο προσωπικό site του φωτογράφου: http://www.chrysostomosgalathris.com/

1
Μοιράσου το