Scroll Top

Λόγος + Τέχνη

Διαγωνισμός: Το φτυάρι, της Lize Spit

cover-diagonismos-to-ftyari-tis-lize-spit

To Artcore Magazine σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρει τρία αντίτυπα του βιβλίου της Lize Spit, «Το φτυάρι».

Όροι Διαγωνισμού

Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση:

– Κάντε like στην επίσημη σελίδα του site στο Facebook.
– Aφήστε σχόλιο (comment) στη σχετική με τον διαγωνισμό ανάρτηση, την οποία θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook.
(*Τα πολλαπλά σχόλια θα διαγράφονται).
– Κάντε δημόσια κοινοποίηση (share) της ανάρτησης.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει ως τη Δευτέρα 04 Απριλίου 2022 στις 23:59 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τρίτη (05/04/2022) στη σελίδα μας στο Facebook. Οι νικητές θα ενημερωθούν και προσωπικά. 

Για την παραλαβή του δώρου τους οι νικητές θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook εντός 48 ωρών, διαφορετικά το βιβλίο θα δοθεί σε επιλαχόντες.

Λίγα λόγια για τον βιβλίο «Το φτυάρι»

Ένα υβρίδιο μυθιστορήματος ενηλικίωσης, θρίλερ μυστηρίου και μαύρης κωμωδίας – ένα λογοτεχνικό ντεμπούτο που μεταφράστηκε σε όλη την Ευρώπη.

Τι θα γινόταν αν µπορούσες να εκδικηθείς ένα ολόκληρο χωριό;
Σ’ ένα μικρό φλαμανδικό χωριό, το 1988, γεννιούνται μόνο τρία μωρά: ο Λόρενς, ο Πιμ και η Εύα. Τα τρία παιδιά, οι «τρεις σωματοφύλακες», είναι αχώριστα. Οι ενήλικες μοιάζουν απόντες, χαμένοι στις δικές τους εμμονές, αδυναμίες και πάθη, έτσι η παιδική αθωότητα και η ανεμελιά ορίζουν τις ζωές των τριών φίλων. Η φλαμανδική ύπαιθρος όμως αποπνέει μια νοσηρότητα, παντού ελλοχεύει ένας ακαθόριστος φόβος.
Στην εφηβεία οι σχέσεις των παιδιών ραγίζουν, με τρόπο ύπουλο, απροσδιόριστο. Ένα καλοκαίρι με καύσωνα, τα δυο αγόρια καταστρώνουν ένα σχέδιο προκειμένου να πείσουν τα πιο όμορφα κορίτσια του χωριού να γδυθούν μπροστά τους. Για να πετύχουν τον σκοπό τους, επινοούν ένα τέχνασμα: κάθε κορίτσι θα πρέπει να λύσει ένα αίνιγμα κάνοντας σχετικές ερωτήσεις• ως αντάλλαγμα για κάθε ερώτηση θα βγάζει ένα ρούχο. Η Εύα θα πρέπει να γίνει συνένοχη των αγοριών αν θέλει να παραμείνει στην παρέα. Συμφωνεί, χωρίς να ξέρει ακόμη ότι αυτό το «φονικό καλοκαίρι» θα τη σημαδέψει για πάντα.
Χρόνια αργότερα, η Εύα αποδέχεται την πρόσκληση του Πιμ να επιστρέψει στη γενέτειρά της. Στο πορτ μπαγκάζ του μικρού αυτοκινήτου της κουβαλάει ένα μεγάλο κομμάτι πάγου και στην ψυχή της όλα τα τραύματα του παρελθόντος ακόμη ανοιχτά.

Το φτυάρι, της Lize Spit

Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ, Εύη Σιούγγαρη
Εκδόσεις Μεταίχμιο
σελ. 624

4
Μοιράσου το